winter_600x450
با آمدن فصل زمستان، احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا بیشتر می شود. بسیاری از مادرها اطلاع ندارند در در صورت مواجه شدن با چنین شریطی به بچه شیر بدهند یا نه . زمانیکه مادری تب و  لرز و سرماخوردگی دارد، بدنش خیلی زود آنتی‌بادی‌های خاصی درست میکند  که به شیرخوارش ایمنی می‌دهد.  وقتی که مادر احساس

بیماری می‌کند، شیرخوارش نیز در معرض بیماری است ولی با ادامه شیردهی، دریافت آنتی‌بادی‌ها از طریق شیرمادر موجب می‌شود که او یا بیمار نشود یا اگر هم بیمار شود بیماری او بسیار خفیف باشد.

بسیاری از مادران راحت‌تر هستند که استراحت کنند و انرژی خود را ذخیره کنند و کودک را که در کنارشان خوابیده است شیر بدهند. برای مادری که به تنهایی از بچه‌ای نگهداری می‌کند، تغذیه با شیرمادر راحت‌تر است. او مجبور نیست برای تهیه شیرخشک بیرون برود و از رختخواب خارج شود و شیشه شیر را بشوید و شیر درست کند. تب، مایعات بدن را کاهش و شانس یبوست و کم‌آبی را افزایش می‌دهد بنابراین مادری که دچار تب و سرماخوردگی است به مایعات بیشتری نیاز دارد. از طرف دیگر مادر می‌تواند با رعایت بهداشت مناسب، احتمال بیمار شدن کودک را کاهش دهد.بیماری معمولا از طریق تماس پوستی و ترشحات بینی منتقل می‌شود، نه از طریق شیر. بنابراین شستن مرتب دست‌ها انتقال از طریق پوست را کم می‌کند. محدود کردن تماس‌های صورت به صورت نیز به مادر کمک می‌‌کند تا از تنفس قطرات آلوده ناشی از تنفس مادر توسط بچه جلوگیری شود. در مواردی که بیماری مادر بسیار مسری و جدی است هر وقت که مادر بچه را در آغوش می‌گیرد می‌تواند با استفاده از یک ماسک مانع انتقال بیماری از طریق تنفس، بینی و دهان خود به کودک شود. شیردهی حین بیماری و شرایط سخت، مادر را از نظر روحی حمایت می‌کند زیرا زمانی که مادر برخلاف تمایل‌اش نمی‌تواند زیاد به کودکش برسد و از او مراقبت کند شیر دادن یک راه بسیار خوب برقراری ارتباط است.

مسمومیت غذایی بعد از سرماخوردگی از موارد شایعی است که شاید یک مادر شیرده آن را تجربه کند.در تمام مدتی که مادر علایم گوارشی ناشی از مسمومیت غذایی را دارد شیردهی بدون وقفه می‌تواند ادامه یابد. وقتی مادر غذایی می‌خورد که به توکسین یا باکتری خاصی آلوده است، ممکن است مسمومیت غذایی پیدا کند که علایم آن به‌صورت استفراغ، کرامپ‌های شکمی و اسهال است. در این صورت این عوامل در روده او هستند ولی به شیر انتقال پیدا نمی‌کنند. در موارد متعددی، این شرایط موقتی است و طی چند روز از بین می‌رود و مشکلات دیگری به وجود نمی‌آید و خطری هم برای شیرخوار ندارند، فقط مادران برای جلوگیری از کم‌آبی بدن باید از مایعات فراوان استفاده کنند. در موارد نادری مسمومیت غذایی سیستمیک می‌شود یعنی باکتری‌ها به جریان خون و شیر انتقال پیدا می‌کنند. مادر به شدت مریض است، اگر کشت خون عفونت سیستمیک را نشان بدهد، آنتی‌بیوتیک شروع و شیردهی به‌طور موقت تا منفی‌شدن کشت‌ها قطع می‌شود. در این شرایط جهت جلوگیری از احتقان پستان، باید شیر را دوشید و دور ریخت.

منبع : salamat.ir