improve-relationships_a

پژوهشگران بعد از تست های شخصیت، ارتباط 633  شخص را مورد ارزیابی قرار دادند . یافته‌های آنان بدین شرح است: زوج‌های خوشبخت با  ارتباطزناشویی دراز مدت، برای برخورداری از رابطه‌ای مطلوب از 9 عامل اساسی اطاعت می‌کردند، از قدرت کشمکش  تا ارتباط زناشویی. پژوهشگران نیز دریافتند که این زن وشوهرها، تمام مدت بدون مشکل نبودند. دکتر ایلونا جرابک؛ معتقد است: “آنچه ما بدان دست یافتیم، حاکی از آن است که در زندگی زوج‌هایی که رابطه‌ای پایدار و طولانی داشته‌اند نیز هنوز موضوعاتی هست که باید برای آن تدابیری اندیشید – همه چیز عالی نیست! اما ریشه مشترک این شادی و رابطه طولانی زوج‌ها در همدل بودن، خلاصه می‌شود.” آنها خیلی از کارها را با هم سر و سامان می‌دهند، برای مشکلاتشان با هم راه حلی پیدا می‌کنند، با هم گفتگو می‌کنند و عواقب تصمیمات مشترک را با هم برعهده می‌گیرند.

در اینجا 9 نشانه اینکه شما در رابطه‌ای عمیق و رضایت‌بخش هستید را می‌بینید:

1. عاشق هم بودن و قدردانی از یکدیگر

عشق، و البته عشق، جزء لاینفک هر رابطه شاد و رمانتیکی می‌باشد، بنابراین تعجبی ندارد که رتبه اول را به خود اختصاص داده است. اما همراه همیشگی عشق، که گاه و بیگاه نادیده گرفته می‌شود – قدردانی – یکی از فاکتورهای کلیدیست که شعله‌های عشق را زنده نگه می‌دارد. راشل سوزمن، روان درمانگر، متخصص روابط زناشویی و مولف کتاب ” Bible Breakup The ” می‌گوید: “من به مراجعین می‌گویم هیچگاه همسرتون رو دست کم نگیرید”. “یک لطف کوچک – یک تشکر ساده، یک فنجون قهوه اضافی – همین کارهای ساده چه کارها که نمی کند”.

2. بی‌پرده افکار و احساسات خود را با هم در میان گذاشتن

فقط در یک رابطه سالم، شما می‌توانید احساسات خود را بی‌پرده و آشکارا ابراز کنید، بدون اینکه از سوی طرف مقابل مورد استهزا قرار بگیرید، یا احمق فرض شوید و یا اصلا احساستان نادیده گرفته شود. سوزمن معتقداست: “زمانی که چیزی مایه آزار شماست، نکته مهم این است که ماهرانه و قاطع سخن بگویید – چه این موضوع درباره مسائل شخصی خودتان باشد و یا درباره کارهای طرف مقابل، که شما را عذاب می‌دهد” . گفتگویی صریح و انتقادی سازنده برای هر دو شما، مجالی برای درون‌نگری، تعالی و تغییر است.

 

3. تصمیمات مشترک و پذیرش عواقب آن، البته مشترکا

از پرداخت قبض‌ها تا بیرون بردن زباله‌ها و گرفتن بلیط تعطیلات و یا هرچیز دیگری، زوج‌های معقول برای حفظ رابطه زناشویی صمیمی و طولانی، کارهای روزمره را با هم، مثل یک تیم برعهده می‌گیرند. البته لزوما به معنی این نیست که در کوچکترین کارها هم طلب یاری کنید – سوزمن می‌گوید: اما باید توقعات خود را بیان کنید، درد دل کنید و با هم تصمیم بگیرید تا هیچ کدام دلخور نباشید.

4. تلاش برای رفع ریشه ای تضادها

زوج های منطقی در عوض توهین و تحقیرهای عامدانه، و یا درگیری‌های خشن، قادرند بمب‌های ساعتی مشکل‌ساز در روابطشان را به شیوه‌ای صحیح خنثی کنند. به عنوان مثال، با هم فکر کنید که تعطیلات را کجا سپری کنید و در تعطیلات با احترام و تمرکز بر روی مشکل، راه حلی که برای هر دو طرف خوشایند باشند، بیابید. (یک سری راه‌کار برای پشت سر گذاشتن مشکلات بیابید اما مراقب باشید رابطه‌تان خراب نشود.)

5. روابط زناشویی سالم

سوزمن خاطر نشان می‌کند که: اجازه بدهید رو راست باشیم، مسائل ج-ن-س-ی هستند که، دوستی و عشق را از هم تفکیک می‌کنند. اما روابط سالم به این معنی نیست که در هر فرصتی، مشغول شوید. سوزمن معتقد است: “باید یک تعریف شخصی از این مسایل داشته باشید.” فرقی ندارد این رابطه یک روز در میان باشد یا هفته در میان( یا کمتر)، زوج‌های خوشبخت از کیفیت و حرارت این رابطه لذت می‌ برند نه تعداد دفعات آن”.

6. منطبق و همگام در اهداف و ارزش‌ها

واقعیت‌هایی ازاین دست که چندتا بچه می‌خواهید؛ دو تا یا بیشتر، و یا اعتقادات مذهبی دو طرف و در کل ارزش‌ها و اهداف مشترک هستند که تداوم یک رابطه را تضمین می‌کنند و تداوم می‌‌بخشند.

 

7. اولویت زندگی، در کنار هم بودن و وقت گذاشتن برای هم

زوج‌های متعهد، از اینکه در کنار یکدیگر باشند، خرسندند و برای لذت بردن از این در کنار هم بودن، فعالیت‌های مشترکی می‌یابند. سوزمن اشاره می‌کند که :” اکثر زوج‌هایی که به خاطرخیانت به من مراجعه می‌کنند و رابطه آنها از هم پاشیده شده، زوج‌هایی هستند که برای هم وقت ندارند، زمانی را با یکدیگر سپری نمی‌کنند و از کنار هم بودن لذت نمی‌برند. پس پیشنهاد می‌کنم کارهای مشترک انجام دهید، از قبیل: با هم باشگاه بروید، دوچرخه سواری کنید، با دوستانتان معاشرت کنید، سفر بروید و تجربیات جدید کسب کنید.”

8. احساس رضایت از زندگی اجتماعی خود

تفاوتی ندارد که هر دو اجتماعی هستید و برون گرا، و یا کاملا اهل خانه ماندن و درون گرا، زوج های خوشبخت، شخصیت اجتماعی طرف مقابل خود را درک می‌کنند و با آن کنار می‌آیند و در ضمن تلاش نمی‌کنند او را عوض کنند.

9. احساس آزادی

در روابط زناشویی پایدار، هر دو طرف عقاید خود را آزادانه بیان می‌کنند، احساس خود را در نطفه خفه نمی‌کنند واین رابطه هیچ مانعی برای پیشرفت آنها نخواهد بود.” رابطه نباید همچو بار سنگینی بر دوش دو طرف باشد، گویی که شیره جان آنها را می‌مکد، بلکه باید دمیدن روحی تازه در کالبد آنها باشد”.

منبع-http://ibanoo.ir