در این تحقیق 3759 سالمند 65 سال و بالاتر شرکت کردند. هر 3 سال یک بار، یکی از معیارهای سنجش ادراک و شناخت مانند حافظه و مهارت های اولیه ریاضی، مورد بررسی قرار گرفت. همچنین افراد شرکت کننده پرسشنامه ای را در مورد مصرف 139 ماده غذایی مختلف از جمله غلات، روغن زیتون، گوشت قرمز و … پر نمودند. پرسشنامه ها بررسی شده و رژیم های غذایی منطبق بر الگوی رژیم غذایی مدیترانه ای که شامل مصرف روزانه میوه ها، سبزیجات، حبوبات، روغن زیتون، سیب زمینی و غلات تصفیه نشده بودند، شناسایی شدند.
نتایج نشان داد در افرادی که از الگوی رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی می کردند، تست های ادراکی بهتر بوده و کاهش قوه ادراک کمتر گزارش شد. مطالعات قبلی نشان داده بودند که رژیم غذایی مدیترانه ای خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، برخی سرطان ها و دیابت را کاهش می دهد.
در حقیقت افزایش مصرف سبزیجات، روغن زیتون و ماهی، پیری مغز و جسم را به تاخیر می اندازد.