نفخ بیش از حد بعلت عدم تحمل لاکتوز، غذاهای خاص و یا نتیجه رژیم غذایی با فیبر بالا ایجاد می شود. با این حال، عبور مقادیر زیادی از باد نیز می تواند نشانه ای از برخی اختلالات دستگاه گوارش، از جمله سندرم روده تحریک پذیر باشد. برخی از مواد غذایی و مسهل نیز می تواند باعث ایجاد نفخ شود.
اگر نفخ پس از غذا خوردن باشد به دلیل خوردن مواد غذایی شامل بنشن، کلم، سبوس، گل کلم، کلم بروکلی، پیاز، آلو، کشمش و کلم بروکسل و گوگرد در زرده تخم مرغ است
2 نوشیدنیهای گازدار باید از برنامه غذاییتان حذف شوند. گاز CO2 موجود در حبابهای این نوشیدنیها باعث نفخ میشود و گاز، تخلیه معده را کند میکند.
3 از مصرف غذاها و نوشیدنیهایی که حاوی سوربیتول و فروکتوز هستند اجتناب کنید.
4 مکملهای فیبردار و غذاهای سرشار از فیبر نشانههای نفخ را تشدید میکنند.
5 گاهی اوقات نفخ به یبوست مربوط میشود و بنابراین باید این مشکل را برطرف کنید.
6 اگر پس از مصرف شیر یا محصولات لبنی دچار نفخ میشوید، باید یا انواع بدون لاکتوز این محصولات را مصرف کنید یا لبنیات را همراه با قرصهای حاوی آنزیم لاکتاز استفاده کنید.
7 مصرف ماست، روغن نعناع فلفلی، زیره سبز، زیره سیاه و زردچوبه گاز رودهها و نفخ را کاهش میدهد.
8 بهتر است وعدههای غذایی را در حجم کم و دفعات زیاد استفاده کنید.
9 روزانه آب کافی (تا 8 لیوان) بنوشید. کمبود مایعات بدن باعث ایجاد یا تشدید یبوست شده به افزایش نفخ کمک میکند بهویژه اگر غذاهای فیبردار مصرف شود.
10 غذاهای تازه و طبیعی مصرف کنید و از مصرف انواع غذاهای سرد و بستهبندی شده اجتناب کنید. یک علت توصیه عدم مصرف این غذاها کاهش دریافت نمک است. مصرف زیاد نمک سبب جذب مقدار فراوانی آب از معده میشود.
11 مصرف زیاد قهوه، چای و شکلات، باعث تحریک هاضمه و ایجاد نفخ میشود.
12 هضم چربی دشوار است و ممکن است باعث نفخ شود. پس، از مصرف غذاهای پرچرب پرهیز کنید.
13 برای کاهش خاصیت نفخآوری لوبیای پخته، میتوان لوبیا را 24 ساعت درون آب خیساند و سپس آبپز کرد. اما این کار دیگر مواد مغذی را نیز از لوبیا خارج میکند.
14 پختن غذاها، هضم آنها را راحتتر میکند.
15 جویدن آدامس باعث بلع مقادیر زیاد هوا میشود و بنابراین باید از آن پرهیز کنید.
16 قدم زدن پس از صرف غذا حرکات رودهها را تحریک میکند و باعث کاهش نفخ میشود.
منبع : salamat.ir