میکروبهای مختلفی نظیر باکتریها، ویروسها، انگلها و یا قارچها می توانند منجر به عفونتهای بسیار شدیدی شوند که منجر به عفونت خونی می شوند.این عفونتها چه در دوران جنینی و چه بعد از تولد ممکن در بدن جنین ایجاد شوند.
اگر نوزاد شیر نمیخورد، ضعف و تب دارد و استفراغ می کند، دچار عفونت خون شده و سریعا باید او را به پزشک رساند تا تحت درمان قرار بگیرد.
محمد رضا بلورساز رئیس انجمن عفونی اطفال در گفتگو گفت: به دلیل اینکه نوزادان بسیار حساس و ظریف هستند و سیستم ایمنی آنها ضعیف است در خطر برخورد با هر عفونتی قرار دارند این عفونت ممکن است در داخل شکل مادر، زمان زایمان و یا بعد از زایمان ایجاد شود.
وی افزود: به 28 روز اول زندگی انسان، دوره نوزادی و بعد از آن را مرحله شیرخوارگی می گویند در داخل شکم مادر و هنگام زایمان، نوزاد عفونت را از میکروب های بدن مادر بلع می کند اما بعد از زایمان امکان دارد میکروب ها را از محیط آلوده بیمارستان دریافت کند و مبتلا به عفونت خون نوزادی می شود.
بلورساز تصریح کرد: اگر نوزاد شیر نمیخورد، ضعف و بی حالی و اسهال و تب دارد و استفراغ میکند دچار عفونت خون شده و سریعا باید او را به پزشک رساند تا تحت درمان قرار بگیرد.
وی اظهار داشت: در این هنگام پزشکان بیمار را بستری می کند، نمونه خون، مایع نخاع و ادرار از او می گیرند و ار روی این فاکتورها تشخیص می دهند که منشاء عفونت نوزاد کجا است. در صورتی که بیماری سریع به بیمارستان رسانده شود و زود تشخیص داده شود با آنتی بیوتیکهای معمولی نوزاد درمان می شود، اما اگر او دیر رسانده شود امکان دارد که فوت کند یا اینکه دچار عوارضی مانند تشنج، عقب ماندگی ذهنی و مشکلات دیگر شود.
این متخصص در پایان خاطر نشان کرد: در بیماریهای ویروسی نظیر آبله مرغان یا سل مادرزادی، عفونت هنگامی که نوزاد در شکم مادر است به او منتقل می شود اما این بیماریها ارثی نیستند.