indexشثضثضثض
افزایش چربی خون ممکن است در هرفرد و با هرنوع اندامی دیده شود،برای تشخیص بالا بودن چربی خون، حتما دو نوع چربی خون یعنی کلسترول وتری گلیسیرید را اندازه بگیرید.

در افراد لاغر مبتلا به چربی خون به دلایل ژنتیکی و یا بیما‌ری‌های زمینه‌ای سیستم انتقال چربی دچار اختلال شده و در نتیجه چربی خون افزایش پیدا می‌کند. دکتر مجید حسن فتحی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در خصوص اینکه افراد لاغر هم به چربی خون مبتلا می‌شوند، اذعان داشت: چربی خون به افزایش اسیدهای چرب در خون گفته می‌‌شود که به دو صورت تری‌گلیسرید و کلسترول بروز می‌کند و البته ممکن است این افزایش چربی خون بر اثر برخی بیماری‌ها مثل دیابت، کم‌کاری تیروئید و اختلالات کبدی دیده می‌شود.
وی در ادامه گفت: افزایش کلسترول به نسبت تری گلیسرید به عنوان یک عامل بیماری زای جدی‌تری است چرا که در دیواره رگها نفوذ کرده و باعث تنگی عروق می‌شود.
این متخصص با اشاره به اینکه در برخی افراد افزایش چربی خون به صورت ارثی پدید می آید، افزود: سیستم انتقال چربی به دلایل ژنتیکی و یا بیماریهای زمینه ای با اختلال مواجه می‌شود و در نتیجه چربی در خون افزایش پیدا می‌کند و فرقی نمی‌کند که فرد لاغر یا چاق باشد.
وی در همین خصوص اظهار داشت: استعمال دخانیات، مصرف الکل،‌ مصرف انواع فرآورده ها از جمله سوسیس و کالباس، استرس و مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی می‌تواند افراد لاغر را هم مستعد کند.
فتحی در پایان توصیه کرد: ورزش کردن، پرهیز از مصرف غذاهای چرب، مصرف غذاهای آب‌پز، کاهش وزن و مصرف سبزیجات نیز می‌تواند در درمان و کنترل افراد مبتلا به چربی خون بالا نقش بسزایی را داشته باشد.