صبحانه یک وعده غذای اصلی و مهم برای دانشآموزان محسوب میشود. . برای میان وعده بچه ها توصیه می شود از میوه ها، مغزها و نان و پنیر استفاده شود.
متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: استفاده از وعده صبحانه ضمن جلوگیری از افت سریع قند خون دانشآموز در کلاس درس، باعث افزایش میزان تمرکز و یادگیری وی میشود.
منطقه سیستانوبلوچستان، دکتر منصور شهرکی افزود: متأسفانه تعداد زیادی از دانشآموزان صبحانه نمیخورند که علل مختلفی مانند صرف دیرهنگام یا استفاده از غذای سنگین در وعده شام، خوابیدن دیر هنگام و معمول نبودن صرف وعده صبحانه در خانواده دارد.
وی گفت: بهتر است صرف وعده صبحانه به عنوان سبک زندگی خانواده، به صورت یک قانون باشد به گونهای که تمامی اعضاء خانواده سر سفره حاضر شوند.
وی افزود: کودکی که مشاهده کند پدر و مادر او و اعضاء خانواده هر صبح صبحانه میخورند الگو میگیرد و تمایل به صرف این وعده خواهد داشت.
وی ادامه داد: توصیه میشود غذاهای مقوی مانند تخم مرغ، شیر و عسل برای کودکان عادی و برای کودکانی که کاهش وزن دارند شیر و عسل و خامه در وعده صبحانه استفاده شود.
این عضوهیئت علمی دانشگاه اظهار کرد: میان وعدهای که برای دانشآموز در نظر گرفته میشود بهتر است غذاهای خانگی مانند کتلت، کوکو، نان و پنیرو سبزی، نان و پنیرو گردو و در مجموع غذاهایی باشد که اشراف به سلامت تهیه آن وجود دارد.
وی تأکید کرد: خانوادهها، سوسیس و کالباس و غذاهایی که از لحاظ بهداشت و ارزش غذایی ضعیف هستند مانند چیپس و پفک را به عنوان میان وعده در کیف فرزندانشان نگذارند.
شهرکی گفت: به صورت کلی دانشآموزان باید از مواد غذایی با ارزش غذایی بالا مثل انواع گوشتها، حبوبات، تخممرغ و مغزها، گروه میوه و سبزیجات، گروه شیر و لبنیات وگروه نان و غلات در وعدههای غذایی بهرهمند شوند.
وی افزود: در هر گروه هر یک از مواد غذایی به وسیله دیگری قابل جایگزینی است به عنوان مثال میتوان از حبوبات به جای گوشت استفاده کرد و از همان میزان ارزش غذایی بهرهمند شد.
وی در پایان تصریح کرد: امیدواریم خانوادهها با رعایت این مسائل الگوی بهینهای را در برنامه غذایی خود بگنجانند.