حس چشایی و بویایی با بالا رفتن سن کم می شود.بنابراین لازم است به بوئیدن وچشیدن انواع مواد غذایی به تقویت این حواس بپردازند.
سیستم بویایی در یک طیف گسترده ای از فرایندهای فیزیولوژیکی، اعم از شناسایی خطرات زیست محیطی دخالت دارد.
حس بویایی یک جزء حیاتی، فیزیولوژی انسان است و ما را قادر به شناسایی خطرات زیست محیطی و به طور جدایی ناپذیری با حافظه و روابط اجتماعی در ارتباط است.
بررسی ها نشان می دهند، کاهش حس بویایی در دوران سالمندی با خطر مرگ و میر همراه است و حداقل 5 سال از عمر طبیعی را کاهش می دهد و حس بویایی با نتایج مطالعات نشان می دهند سالمندان با بو کردن مواد غذایی مختلف باید حس بویایی خود را تقویت کنند و طول عمر خود را افزایش دهند.
نویسندگان بر این باورند که سیستم بویایی با گردش مالی سلول های بنیادی در ارتباط است و این بدان معنی است که آن می تواند به عنوان یک شاخص از وخامت ظرفیت بدن برای بازسازی در طول روند پیری است.