دیابت، بیماری قلبی، چاقی، اختلال در مغز، ضعف سیستم ایمنی، افزایش قندخون، پوسیدگی دندان و سوءتغذیه از پیامدهای اعتیاد به شیرینی جات است که اگر از دوران کودکی ترک نشود در دوران پیری مشکل ساز خواهد بود !
این آزمایش روان شناسی بعد از چندین سال توسط پروفسور والتر به روز شده است.
هدف از آزمایش شیرینی یا پف نبات تا توانایی کنترل کودکان بر خودشان سنجیده شود، و روش انجام آن تعدادی کودکان 4 یا 5 ساله را در یک اتاق و در جلوی میزی مینشاندند که روی آن یک شیرینی یا پاستیل پفی یا یک بیسکویت قرار داشت.
به کودکان مورد آزمایش گفته می شود می توانند شیرینی یا بیسکویت را همان موقع میل کنند یا 15 دقیقه صبر کنند و دوتا دریافت کنند.
یک پنجم بچه ها توانستند در برابر وسوسه ی شیرینی مقاومت کنند و 15 دقیقه صبر کنند تا دو تا دریافت کنند.
اما یک پنجم بچه ها حتی 1 دقیقه هم نتوانستند مقاومت کنند و شیرینی را همان موقع می خوردند.
نکته جالب این است که حالا بعد از گذشت ده ها سال از زمان انجام آن آزمایش پژوهشگران متوجه شدند کودکانی که توانسته بودند 15 دقیقه در برابر وسوسه ی خوردن شیرینی مقاومت کنند در بزرگسالی از عهده ی امتحانات بخوبی برآمدند و روابط اجتماعی موفق دارند و احتمال رو آوردن آنها به مواد مخدر کم تر است.
همین مسئله سبب شده تا پروفسور والتر آنرا به روز کند چون به اعتقاد وی کنترل نفس امر ثابت و تغییر نیافتنی نیست و آنرا از دوران کودکی می توان به افراد یاد داد و به این طریق فرصت های آینده ی یک کودک را به طرز چشم گیری تغییر داد.
پروفسور والتر گفت: روش هایی وجود دارد که بچه ها با بکارگیری آنها می توانند توانایی خودشان را در کنترل احساسات منفی و مقابله با وسوسه ها به طرز موثر و سازنده ای بهبود ببخشند، این روش ها نسبتا ساده هستند و کاملا قابلیت آموزش به بچه ها را دارند.
وی گفت: فکر می کنم پیام این تحقیق، پیامی کاملا مثبت است و سرنوشت ما به طور صد در صد به دی ان ای یا اینکه در کجا و در چه شرایطی به دنیا آمده ایم گره نخورده است و روش ها و تکنیک های بسیاری وجود دارد که ما با یادگیری انها در هر سنی به ویژه در دوران کودکی می توان سرنوشت و آینده خودمان را خودمان تعیین کنیم.