از دست دادن وزن یعنی کاهش جرم کل بدن است که به معنی از دست رفتن آب، چربی بدن یا بافت چربی و یا توده بدون چربی تعریف شده است. علت اصلی و ریشه بسیاری از مشکلات سلامتی به آن ارتباط دارد. دارچین باعث کاهش وزن و چربی می شود، بنابراین سعی کنید به عنوان درمان طبیعی برای کاهش وزن استفاده کنید.دارچین نه تنها به سوزاندن چربی اضافی بدن کمک میکند بلکه از تجمع بیشتر آن نیز جلوگیری میکند
دارچين يکي از پرکاربردترين ادويههاي موجود است که در غذاهاي گوناگوني مورد استفاده قرار ميگيرد. دارچين ادويه محبوب سرآشپزهاست که علاوه بر خوش طعم کردن غذاها، به بدن در کاهش دادن وزن کمک شايان توجهي ميکند.
رازهاي دارچين و قدرتش در سوزاندن چربي
تحقيقات نشان دادهاند که مصرف دارچين، سوختوساز (متابوليسم) بدن را بهبود بخشيده و افزايش ميدهد. يافتههاي حاصل شده از اين تحقيقات نشان ميدهند که مصرف روزانه يکچهارم قاشق چايخوري از اين ادويه، سوخت و ساز (متابوليسم) بدن را تا 20 بار فراتر از توانايي طبيعي بدن افزايش ميدهد و به بدن اجازه ميدهد تا چربي و کالريهاي ذخيره شده را با سرعت بيشتر و کارآمدي بهتري بسوزاند. در حقيقت، هنگامي که سوخت و ساز (متابوليسم) بدن افزايش مييابد، بدن اين توانايي را پيدا ميکند که براي انرژي خود از چربي ذخيره شده در سلولها استفاده کند. اگر بدن افراد داراي رژيم، از سوخت و ساز (متابوليسم) پاييني برخوردار باشد، بدن آنها نميتواند چربي ذخيره شده را بسوزاند، در نتيجه وزن آنها افزايش يافته يا به عبارتي وزني از دست نميدهند.
براساس مطالعات، هنگامي که دارچين را با غذا مصرف کنيم نهبهصورت جداگانه، به بدن کمک ميکند تا قند ذخيره شده را بهتر و کارآمدتر بسوزاند و در نتيجه اين کار، سطوح قند خون کاهش مييابد. با کاهش يافتن سطوح قند خون، بدن ميتواند سطوح انرژي، ميل به غذا و سيگنالهاي گرسنگي خود را تنظيم کند. علاوه بر اين، تمايل بدن براي ذخيره چربي را نيز کاهش ميدهد. با فوايدي که به خاطر افزايش سوختوساز (متابوليسم) و تعادل قند خون نصيب بدن ميشود، دارچين در نهايت به سلولهاي چربي درون بدن کمک ميکند تا نسبت به سطح انسولين خون پاسخده و داراي عکسالعملي سريع باشد. و نتيجه اين پاسخدهي فوايدي است که از سوزاندن چربي و کاهش وزن به دست ميآيد.
دارچين را وارد زندگي خود کنيد
دارچين، اين ادويه خوش طعم را ميتوانيد به غذاهاي مورد علاقه خود اضافه کنيد. غذاها و نوشيدنيهايي که بهطور معمول اين ادويه در آنها به کار برده ميشود، عبارتند از:
کمي دارچين به چاي يا قهوه اضافه کنيد. بسياري از چاييهايي که طعم ندارند با دارچين بسيار خوش طعم ميشوند. حتي ميتوانيد به چاييهاي طعمدار هم دارچين اضافه کنيد.
در تمام غذاها ميتوانيد از دارچين استفاده کنيد. اگر مقدار دارچيني را که به غذا اضافه ميکنيد، جوانههاي چشايي شما را تحريک نميکند، مقدار آن را افزايش دهيد. نگران نباشيد، طعم غذايتان بد نخواهد شد.
بلغور بدون طعم هم در سوزاندن سلولهاي چربي بسيار فوقالعاده عمل ميکند. اگر ميخواهيد فوايد آن را افزايش دهيد، بلغور را با دارچين بپزيد.
ماست ساده و بدون چربي هم در کاهش وزن مؤثر است. اما رژيمگيرندگان به نداشتن طعم آن معترض هستند. به همين خاطر پيشنهاد ميکنيم که به ماست خود دارچين اضافه کنيد.
پنير روستايي- يا به عبارت ديگر دستساز- بهدليل چربي پايين و ميزان پروتئين بالا، ماده غذايي پرطرفداري است. براي شيرين کردن اين نوع از پنير، از دارچين استفاده کنيد.
دارچين را ميتوانيد همراه با ميوههاي فصلي نيز مصرف کنيد. کمي از آن را به سيب و کدو تنبل اضافه کنيد. بسيار لذيذ خواهد شد.
رابطه دارچين و ديابت
براي هر بيمارياي که مردم ميشناسند و از آن آگاهي دارند، يک نوع درمان طبيعي ارائه شده است. محدوده اين نوع درمانها از بيماريهاي خوشخيم تا بيماريهاي بدخيم را در برميگيرد. با اين حال اين بدان معنا نيست که هيچ نوع درمان طبيعي مؤثري براي بيماريها وجود ندارد. براي مثال ميتوان از درمان ديابت به وسيله دارچين نام برد اما اين چگونه عمل ميکند و اينکه آيا خطري ندارد؟
هنگامي که به ديابت مبتلا شويد، مشکل شما با انسولين و قند خواهد بود؛ چه زماني که لوزالمعده (پانکراس) شما به اندازه کافي انسولين توليد نکند- همانطور که در ديابت نوع اول ديده ميشود- و چه زماني که سلولهاي بدن شما به انسولين توليد شده پاسخ ندهند، همانطور که در ديابت نوع دوم ديده ميشود.
درمانهاي موجود، براي درمان اين دو نوع ديابت و کاهش شدت بيماري است، اما هدف اصلي از درمان اين دو نوع از بيماري ديابت، دستيابي به ميزان کافي انسولين و اطمينان يافتن از اين موضوع است که سلولها انسولين را پس نزده و ميپذيرند. اما چرا؟ براي اينکه از اين گلوکز يا قند براي سوخت در جريان خون استفاده شده و خون به خوبي در رگها جريان يابد.
گاهي اوقات براي درمان، استفاده از رژيم غذايي مناسب و ورزش کردن پيشنهاد ميشود و در رابطه با ديابت نوع اول، درمان با انسولين جايگزين يا داروهاي مخصوص اين بيماري تجويز ميشود اما همواره اين سؤال در ذهن مردم بود که آيا درمان طبيعي براي اين بيماري وجود دارد؟ و گويا استفاده از دارچين پاسخ اين سؤال بود.
از آنجا که ديابت نوع اول درباره موضوعي فيزيکي است و استفاده از دارچين ميتواند در درمان آن مؤثر واقع شود اما در ديابت نوع دوم، لوزالمعده (پانکراس) به خاطر آسيبي که ديده است نميتواند به اندازه کافي انسولين توليد کند و در نتيجه دارچين هيچ تأثيري در بهبود يا درمان بيماري نخواهد داشت.
بايد اين نکته را به شما يادآور شد که همواره قبل از آنکه تغييري در روش درمان خود بهوجود آوريد- بهخصوص زماني که به ديابت مبتلا هستيد- حتما با پزشک خود مشورت کنيد. حال به بررسي اين موضوع ميپردازيم که چگونه دارچين بر سطوح قند موجود در بدن تأثير ميگذارد.
مطالعاتي که در مرکز تحقيقاتي تغذيه انسان در وزارت کشاورزي ايالات متحده آمريکا انجام شده است، به مطالعه اثرات 54 گياه گوناگون بر همرنگي استتاري انسولين در آنها پرداخته است و گياهي که از اين مطالعه سربلند بيرون آمد، دارچين بود.
عنصري که در دارچين به انسولين شباهت دارد، MHCP نام دارد. اين، عنصري شيميايي و محلول در آب است که در سيستم بدن شبيه به انسولين عمل کرده و مصرف قند را در سلولها افزايش ميدهد. بهطور کلي، اين تحقيقات اميدوارکننده بهنظر ميرسد اما بايد خاطر نشانسازيم که اين تحقيقات آزمايشگاهي بوده و تاکنون روي انسان انجام نشدهاند.
با تکيه بر اين تحقيقات، درماني هم به صورت آزمايشي در کلينيک باليني کوچکي در پاکستان صورت گرفت. 60داوطلب بيمار با ميانگين سني 52سال انتخاب شدند که هر کدام حداقل 7سال بوده که به ديابت مبتلا بودند. گروه به 2بخش تقسيم شد؛ در يک دوره چهلروزه، به نيمي از آنها دارچين داده شد و به نيمي دارونما (پلاسيبو)؛ نتايج کسب شده از اين روش درماني شگفتانگيز و حيرتآور بود!
ابتداي آزمايش، وسط آزمايش و انتهاي آن، سطوح قندخون بيماران اندازهگيري شد. سطوح قندخون گروهي که دارچين مصرف کرده بود، پس از پايان آزمايش به مقدار قابل توجهي پايين آمده بود اما در گروهي که از دارونما استفاده کرده بود، هيچ تغيير خاصي رخ نداده بود.
پس اگر به ديابت مبتلا هستيد، مصرف دارچين را در رژيم غذايي خود قرار دهيد. مطمئن باشيد که ضرر نخواهيد کرد.