سرطان کلیه بیشتر در افراد بالای 40 سال اتفاق میافتد اما هیچکس علت دقیق این بیماری را نمیداند. استعمال دخانیات،چاقی مفرط ،دیالیز طولانیمدت ،تماس با برخی مواد شیمیایی خاص از جمله عوامل ابتلا به این نوع سرطان هستند.
دکتر ربابه مقصودی متخصص اورولوژی و فلوتیپ راندویورولوژی گفت: سرطان کلیه در مردان سه برابر زنان است و در بعد از دهه پنجم زندگی ایجاد میشود علائم اولیه این بیماری وجود خون مخفی در ادرار و درد مبهم پهلو و در برخی از موارد افزایش فشار خون است.
وی بیان اینکه تشخیص این سرطان با تیسونوگرافی ساده انجاممیشود، افزود: اگر سونوگرافی مشکوک بود برای تشخیص قطعی فرد تحت CT اسکن با تزریق قرار میگیرد که اگر تشخیص صد درصد به نفع تومور باشد فرد تحت عمل جراحی قرار میگیرد که روش جراحی به صورت لاپار اسکوپی انجام میشود.
مقصودی ادامه داد: اگر توده در سایر ارگانها نفوذ پیدا کرده باشد کلیه به طور کامل خارج میشود اما اگر تومور به بافتهای دیگر انتشار پیدا نکرده باشد فقط تومور خارج میشود و بقیه بافت کلیه حفظ میشود.
وی با اشاره به اینکه اگر تومور کلیه بد خیم باشد فرد تحت درمانی و رادیو تراپی قرار نمیگیرد اظهار داشت: بلکه افراد مبتلا به این نوع سرطان که اگر بد خیم باشند تحت ایمنوتراپی قرار میگیرند که این روش میتواند ۱۵ تا ۲۰ درصد کیفیت زندگی آنها را بالاتر ببرد.