lungs

بعضی اوقات آب آوردن ریه به دلیل مشکلات ریه نیست. برای آزمایشی که  در اشخاص مبتلا به نارسایی قلبی به  دلیل  خون کمی که به قلب شان می رسد سبب بوجود آمدن  ترشح در درون حباب های ششی پلاسمایی می شود و می گویند که ریه اش آب آورده است.

به گفته وی در چنین حالتی که آب آوردن ریه ناشی از نارسایی قلب است پس درمي يابيم نارسایی قلبی باید درمان شود.

البته زمانی هم در خود ریه آب ایجاد نمی شود،بلكه به طور معمول بین ریه و قفسه سینه فضایی وجود دارد که به آن فضای جنب گفته می شود . داخل آن نيزهمیشه ترشح وجود دارد که جذب خون می شود و به طور کلی مایع ضد اصطحلاکی است.

 بیماری هایی نيز موجب افزایش مایع داخل جنب می شود که عبارتند از نارسایی قلبی، عفونت های ریه ( با ایجاد ذات الریه و ذات الجنب)؛ بیماری های لایه های جنب نظیر عفونت های ویروسی، باکتریایی و سل و تومورهای ریه که داخل برونش وجود دارند و با اعمال فشار بر عروق و مجاری لنفاوی موجب برگشت مایع داخل جنب شده که به کندی جذب خون و در آنجا تجمع می یابد.

 همچنین تومورهایی مختص فضای جنب هم موجب افزایش مایع درون فضای جنب می شوند ؛ برای نمونه بر اثر استنشاق آزبست توموری به نام آزیستور نیز ایجاد می شود.

 طی سال های قبل از آزبست برای لنت ترمز خودرو استفاده می شد که خوشبختانه در حال حاضر استفاده از آن در ایران هم ممنوع شده است.

 همچنین در لوله های ساختمانی و ورق های ایرانیت هم از آزبست استفاده می شود که استنشاق آن هنگام بریدن توسط کارگران مشغول در کارخانجات سازنده آنها موجب ایجاد توموری در فضای جنب می شود.

 آب آوردن ریه ناشی از عفونت با تجويز آنتی بیوتیک؛ نارسایی قلبی با داروهای خاص؛ تومورهای برونش توسط عمل جراحی و در صورت عدم پاسخ دهی با شیمی درمانی قابل درمان هستند.

وی هشدار داد: میزان شیوع تومورهای موجود در اين زمينه ،5 درصد کل تومورهای قفسه سینه را تشکیل می دهد.

وی تأکید کرد: مصرف کنندگان سیگار و قلیان طی چند سال بعد دچار تومورهای ریه شده و سپس به آب آوردن ریه مبتلا می شوند.

فوق تخصص ریه و دستگاه تنفسی خطاب به دولتمردان خاطرنشان کرد: تا حد امکان افراد را از آزبست و خطرات کار با ایرانيت و لوله های ساختمانی آشنا نمایند.

منبع- شفا آنلاین