در افراد افسرده پراشتهایی زیاد و اضافه وزن شدید امری عادی ست ، حملههای ناگهانی گرسنگی و افزایش اشتهای کاذب از عوارض بیماری افسردگی در افراد است
یکی از راههای کنترل اشتهای زیاد، فعالیتهای مستمر است که بهترین ورزشها برای کنترل این عارضه، پیادهروی و شنا به صورت متناسب و سبک است.
حمید عبدی متخصص تغذیه، گفت: اشتهای زیاد در هر سنی فرق میکند و در سنین کودکی شاید مشکلی ایجاد نکند و برای رشد کودک لازم باشد اما عدم توجه مادر به کودک موجب کماشتهایی او میشود.
وی افزود: اشتها در دوران جوانی اهمیت بسیاری دارد زیرا در این دوران، فعالیت فکری، ذهنی و جسمی افزایش یافته، بنابراین اشتها باید طبیعی باشد. در میانسالی و سالخوردگی اشتهای زیاد میتواند سبب مشکلاتی شود و در هر فرد با فرد دیگر متفاوت است.
عبدی تصریح کرد: مهمترین عاملی که در حالت سلامتی به اشتهای زیاد منجر میشود، محور هیپوفیز است که ترشحاتی به نام دوپامین دارد و اگر کنترل شود اشتها را کم میکند.
وی اظهار داشت: افسردگیها میتوانند اشتها را کم یا زیاد سازند. استرس و اضطراب در ایجاد اشتهای زیاد به خصوص اشتهای کاذب مؤثر هستند. اشتهای کاذب به این معنا است که بیمار در زمانی که به غذا نیاز ندارد، احساس میکند تمایل به خوردن غذا دارد.
عبدی بیان کرد: در عصبانیتها، استرسها و اضطرابها اشتهای زیاد به صورت بیماری بروز میکند. در بعضی از بیماریهای داخلی مانند برخی از سرطانها اشتها به صورت کاذب زیاد میشود که به بر هم خوردن تنظیم سیکل دوپامین برمیگردد اما شخص در اثر این اشتهای زیاد چاق نمیشود زیرا اشتهای او از نوع مرضی است.
وی گفت: بهترین راه درمان این عارضه، پیدا کردن علت افسردگی، اضطراب، وسواس و استرسهای شدید است تا بتوان به این وسیله اشتهای زیاد فرد را کنترل کرد.
این متخصص در پایان خاطرنشان کرد: مصرف بعضی از داروها، آلودگیهای محیطی و یبوستهای مکرر بر روی اشتها تأثیر میگذارند. یکی از راههای کنترل اشتهای زیاد، فعالیتهای مستمر است و بهترین ورزشها برای کنترل این عارضه، پیادهروی و شنا به صورت متناسب و سبک است.