images
شله زرد از ترکیب برنج، روغن، شکر، زعفران، خلال بادام و پسته، هل و گلاب تهیه و معمولا برای تزئین روی آن از دارچین استفاده می شود.
شله‌زرد از پیش غذاهای شیرین و خوش‌طعمی است که این روزها در بیشتر سفره‌های افطار به چشم می‌خورد.

این پیش غذا گرچه در مقایسه با شیربرنج و فرنی از ارزش تغذیه ای بالایی برخوردار نیست، ولی وجود آن در سفره افطار می تواند بر تنوع خوردنی های این وعده بیفزاید و مصرف دو تا سه قاشق آن انرژی از دست رفته را جبران و بی حالی و خستگی روزه دار را رفع کند.

 

بادام و زعفران، شله زرد را مغذی می کند

شله زرد بسیار سنگین و پر کالری است. برنج، زعفران و بادام آن از نظر تغذیه ای حائز اهمیت است. برخی افراد برای تهیه شله زرد از برنج های نیم دانه استفاده می کنند.

این برنج ها علاوه بر شکل و ظاهر متفاوت در مقایسه با دانه کامل برنج ویتامین های B1،B 3،B6 و همچنین املاحی چون منگنز، فسفر و آهن کمتری دارد و تقریبا بدون فیبر است.

این پیش غذا اگر حاوی بادام باشد کلسیم بالایی دارد، اما فراموش نکنید که منبع خوب کلسیم، لبنیات است.

هضم این دانه روغنی سنگین و اگر مقدار زیادی از آن را در شله زرد بریزید، باعث می شود که مدت بیشتری در معده بماند.

بادام خلال شده نخرید…

برای تهیه بادام شله زرد از خلال های آماده استفاده نکنید، چرا که اسیدهای چرب در خلال به مرور تند و تلخ شده و سمی می شود و احتمال دارد به مولکول های سرطان زا تبدیل شود.

همچنین از نگهداری طولانی مدت بادام در یخچال خودداری کنید. بهتر است در شله زرد از روغن کمی استفاده کنید زیرا روغن هضم آن را دشوار و با ایجاد سیری زودرس میل به مصرف غذاهای اصلی و مغذی را کاهش داده و موجب بروز گرسنگی مفرط در ساعات روزه داری می شود.

هل و دارچین تشنه تان نکند

شله زرد به دلیل دارا بودن زعفران یک پیش غذای نشاط آور بوده و مصرف آن باعث آرامش می شود، اما شکر و زعفران، بسیار قابض است و موجب یبوست می شود.

هل، دانه ای است که برای معطرکردن این پیش غذا استفاده می شود. از میان انواع هل، نوع سبز آن طبع بسیار گرمی داشته و تندتر و مرغوب تر از انواع دیگر و همچنین عطش آور است.

این دانه مقوی معده و بادشکن است. مصرف زیاده از حد هل می تواند تپش قلب را زیاد و برای بیماران قلبی و ریوی مضر باشد. گلاب شله زرد هم می تواند از سردرد ناشی از روزه داری و بوی بد دهان بکاهد.

برای تزئین این پیش غذا از دارچین کمتری استفاده کنید. دارچین در ساعات روزه داری بر تشنگی شما می افزاید. شله زرد را هنگام سحر نخورید، چرا که شیرینی آن علاوه بر ایجاد تشنگی، به افت سریع قند خون منجر شده و در همان ساعات اولیه روز، فرد را دچار گرسنگی و ضعف شدید می کند.

آب انداختن، نشانه فساد نیست

شله زرد وقتی در یخچال نگهداری می شود پس از مدتی آب می اندازد. آب انداختن آن به علت میزان بالای قند و نوع نشاسته است و نشان دهنده فساد نیست.

شله زرد به دلیل میزان بالای شکری که دارد دیرتر دچار فساد می شود، اما با گذشت زمان کیفیت ظاهری و طعمش تغییر می یابد.