شنا در آبهاي استخر ،تابش اشعه خورشيد، فرزدن موهاي صاف يا صافکردن موهاي فر ،رس يا شانه کشيدن شديد و محکم و محكم بستن مو از عوامل ایجادکننده موخوره در بدن هستند.
ايجاد مو خوره به جنس مو و استحکام آن بستگي دارد. هرچه ضخامت تار مو نازکتر باشد، موها بيشتر در معرض موخوره قرار دارند، همچنين عامل ديگر در ايجاد موخوره، نحوه شستشو و برخورد با مو است.
دکتر سيما رسايي اظهار کرد: هرچه شستشوي مو با خشونت بيشتري انجام شود امکان ايجاد موخوره بالاتر ميرود. شانه کردن، خشک کردن خشن مو، سشوار کشيدن يا اتو کردن موي خيس نيز ميتواند در بروز موخوره موثر باشد.
افرادي که به طور مکرر از رنگهاي مو به صورت دکلره استفاده ميکنند در معرض موخوره بيشتري نسبت به ديگران قرار ميگيرند. قسمتي از مو که دچار موخوره شده است تنها با کوتاه کردن درمان ميشود.
رسايي درباره اقدامات لازم جهت جلوگيري از ايجاد موخوره گفت: استفاده از شانههايي با دندههاي درشت، استفاده از شامپوهاي ترميمي براي موهاي خشک و آسيبديده و روغن زدن به مو بعد از شستشو ميتواند در جلوگيري از ايجاد موخوره به فرد کمک کند.
همچنين ميتوان براي نرم شدن و جلوگيري از خشکي مو از شامپوهاي نرمکننده استفاده کرد به اين ترتيب که چند دقيقه نرم کننده را بر روي مو قرار دهند، سپس مو را آبکشي کنند. استفاده از درمانهاي سنتي مانند قرار دادن حنا و تخممرغ بر روي مو تاثيري در درمان موخوره ندارد و در صورت آسيبديدگي شديد مو بايد از قرصهاي مکمل خوراکي براي درمان استفاده شود.
بیشتر بخوانید: درمان قطعی موخوره و روش های خانگی