از عمده ترین منایع تهیه چسب نشاسته ای می توان ذرت ، گندم ، سیب زمینی و برنج را نام برداین چسب که بیشتر برای ساخت کاردستیهای کاغذی به کار میرود روش تهیه ساده ای دارد.
پژوهشگران برای کاهش خطرات مواد شیمیایی در چسبهای مایع استفاده از مواد طبیعی را پیشنهاد میکنند که یکی از این مواد سیب زمینی است.
یک سیب زمینی معمولی که به عنوان خوراکی مورد استفاده قرار میگیرد دارای مولکولهایی با قابلیت چسبندگی بالاست به همین دلیل میتوان در منزل برای مصارف اعضای خانواده چسب مایع از آن تولید کرد.
طریقه ساخت به این صورت است که ابتدا سیب زمینی را پوست کنده و در یک ظرف کوچک رنده میکنیم، سپس آن را در یک پارچه تمیز ریخته کمی آب سرد به آن اضافه میکنیم سیب زمینی رنده شده را به همراه آب در ظرف دیگری میچلانیم و برای مدتی این محلول را به حال خود میگذاریم.
پس از حدود یک ساعت که دانههای درشت سیب زمینی ته نشین شد، محلول به دست آمده را در یک ظرف فلزی ریخته، پس از اضافه کردن حدود نیم فنجان آب روی حرارت ملایم اجاق قرار میدهیم و آن را هم میزنیم، به محض اینکه مایع شروع به جوشیدن کرد چسب ما آماده است، آن را در یک ظرف مربا ریخته و منتظر میمانیم تا سرد شود.
برای استفاده از این چسب که بیشتر برای ساخت کاردستیهای کاغذی به کار میرود میتوان از قلم مو استفاده کرد.