اینبار می خواهیم شما را با یکی دیگر از موادی که در بخش مواد مخدر، مجله پزشکی دکتر سلام جای گرفته است آشنا کنیم. ابتدا توضیحاتی درمورد قرص ریتالین می دهیم بعد از آشنایی با این قرص، به آثار مصرف ریتالین، روش و نحوه مصرف، عوارض مصرف زیاد ریتالین و علائم ترک می پردازیم. قرص های ریتالین در وهله اول برای درمان اختلال﴿ ADHD (Attention-deficit hyperactivity disorder كودكان بكار ميرود و يا عبارتي پرحركتي در بچهها.
دوز اين دارو براساس نيازها و عكس العملهاي فردي تعيين ميگردد. دركودكان (6سال و بالاتر) بادوز 5 تا 10 ميلي گرم سه بار در روز شروع شده و درهفته 10-5 ميلي گرم در دوز روزانه افزوده ميشود. حداكثر دوز روزانه 60 ميلي گرم است. در بالغين دوز روزانه 30-20 ميلي گرم ميباشد.
در مواقعی نیز توسط پزشکان برای درمان بیماران مبتلا به ” حمله خواب” تجویز می شود ولی در سال های اخیر مصرف خود سرانه این دارو در کشور ما رو به افزایش گذاشته است که عدم آگاهی از آثار و ویژگی های این قرص می تواند نگران کننده باشد.
گزارش های متعدد بيانگر اينستکه برخی افراد برای بیدار ماندن در شبهای امتحان به جای مصرف قهوه و چای از قرص های ریتالین استفاده می کنند.
شواهد حاکی از آن است که این افراد از این قرص ها استفاده می کنند تا بتوانند چندین ساعت متوالی بیدار بمانند و به شکل غیر معمولی تمرکز خود را در مدت طولانی حفظ کنند.
آثار مصرف ریتالین:
از آنجا که ریتالین دارویی است که توسط پزشکان تجویز می شود, مصرف کنندگان تصور می کنند این قرص های بی خطرند و آن ” بد نامی ” مواد مخدر را ندارند. در حالی که عوارض مصرف خودسرانه این قرص ها می تواند در حد مواد دیگر نظیر کوکایین و آمفتامین باشد.مدت اثر اين دارو 6-4 ساعت است.
نحوه استفاده و مصرف:
اين دارو به شكل خوراكي و يا تدخين استفاده ميشود.
عوارض سوء مصرف ريتالين:
– عصبی شدن و بی خوابی
– حالت تهوع و استفراغ
– احساس سرگیجه و سردرد
-تغییرات ضربان قلب و فشار خون(که معمولا به صورت افزایش است ولی در مواردی نیز به شکل کاهش دیده می شود)
– خارش و جوش های پوست
– دردهای شکمی, کاهش وزن و مشکلات معده
– مصرف دایمی و اعتیاد(وابستگی)
– بروز حالت های روان پریشی (جنون) و علایم وابستگی به ریتالین
– بروز افسردگی پس از قطع مصرف
عوارض مصرف زیاد ریتالین:
– از دست دادن اشتها و سوء تغذیه
– لرزش و پرش عضلات
– تب، تشنج و سردرد
– نامنظم شدن ضربان قلب و تنفس که در مواردی می تواند به شکل خطرناکی ادامه پیدا کند
– تکرار حرکات و اعمال بی هدف
– بروز حالت های پارانویید(سوء ظن), توهم و هذیان
– احساس حرکت و جنبش حشرات در زیر پوست
علائم ترك:
علائم ترك مصرف اين دارو بصورت دردهاي عضلاني، خواب آلودگي و افسردگي بروز ميكند.
(تاکنون در چند مورد سوء مصرف ریتالین منجر به مرگ شده است)
چرا الکی این همه بد مینویسید؟ من adhd نیستم اما دکتر برام تجویز کرده. ملت و الکی نترسونید. شاید یکی نیاز به مصرفش داشته باشه با این چیزایی ک گفتید اونی هم ک براش لازمه ممکنه از خوردنش پرهیز کنه
شما ک همش عوارض گفتین
پس کو نحوه مصرفش؟