shingles_s4

این ویروس بعد از ایجاد آبله‌مرغان ، در همه افراد به صورت نهفته ، در مسیر رشته‌های عصبی که از نخاع خارج می‌شوند، جایگزین می‌شود این‌ ویروس‌ از راه‌ قطره‌های‌ ریز در هوا یا تماس‌ با ضایعات‌ پوستی ‌، از فرد بیمار انتقال‌ می‌یابد

زونا یک بیماری ویروسی است که عامل بروز آن با ویروس ایجاد کننده آبله مرغان است و افرادی که به آبله مرغان مبتلا می‌شوند در شرایطی خاص امکان دارد به زونا مبتلا شوند. دکتر مسعود مردانی فوق‌ تخصص بیماریهای عفونی گفت: ابتلا به زونا به صورت اولیه امکان ندارد مگر فردی که قبلا به آبله مرغان مبتلا شده باشد.

بروز زونا به صورت دانه‌های آبدار در مسیر عصب تند است و شاخصه‌ آن انتشار در یک نیمه از بدن می‌باشد و نکته مهم اینکه  این بیماری فوق‌العاده دردناک است.

دکتر مردانی ادامه داد: در ابتدا قبل از بروز ضایعات پوستی درد شدید وجود دارد که ممکن است همراه تب ، سردرد، بی حالی و ضعف باشد ولی شدت درد به حدی زیاد است که فرد کمتر از این عوامل اخیر شکایت می‌کند.

این فوق‌تخصص عفونی گفت: معمولا یکبار ابتلا به زونا در فرد ایجاد ایمنی می‌کند ولی اگر فردی سیستم دفاعی ضعیف داشته باشد و یا مبتلا به سرطان و یا تحت کورتون درمانی باشد ممکن است بیش از یکبار مبتلا به زونا شود.
ضمن اینکه مصرف داروهای ضد ویروسی که به صورت خوراکی و تزریقی وجود دارد امکان انتشار این بیماری را به افراد دیگر کاهش داده سرعت بهبود را  بالا می‌برد.

وی تاکید کرد: تماس افراد مبتلا به زونا با خانمهای باردار به خصوص اگر در سه ماهه اول بارداری باشند بسیار خطرناک است و همچنین مبتلایان به نقص ایمنی لوسمی لنفوم و یا افرادی که تحت رادیوتراپی و یا کورتون درمانی قرار دارند نباید با افراد مبتلا به زونا در ارتباط باشند.

دکتر مردانی در پایان گفت:‌افراد بالای 60 سال در معرض خطر ابتلا به زونا هستند و از آنجایی که عوارضی چون گرفتاری ریه به صورت پنومونی و ایجاد مشکلاتی در اعصاب مرکزی را به همراه دارد نیاز به واردات واکسن زونا بسیار احساس می‌شود که اهتمام وزارت بهداشت در واردات این واکسن را می‌طلبد.
گفتنی است تمام کشورهای پیشرفته دنیا افراد بالای 60 سال را نسبت به ویروس زونا واکسینه می‌کنند.