kids-breakfast

برای کودکانی که از صرف صبحانه کوتاهی میکنند، بکار گیری مواد مغذی را به حداکثر برسانید، با استفاده از غنی ترین مواد مغذی ممکن ، مانند نان گندم و غلات غنی شده و افزودن آب پرتقال با کلسیم و ویتامین د؛ تخم مرغ غنی شده و غلات آماده شده توسط شیرداغ به جای آب.

.کودکی که هر روز مجبور است همان نان، چای و پنیر را در همان ظرف‌ها و شکل همیشگی میل کند (به‌عنوان صبحانه بخورد) ممکن است علاقه و میل خود را از دست بدهد. در این روزها که اکثر مادران به دلیل اشتغال،‌ صبحانه را به‌صورت حاضری و سریع در اختیار کودک قرار می‌‌دهند، این مشکل حادتر به‌نظر می‌رسد.

با تغییرات کوچکی می‌توان کودک را به یک صبحانه‌خور حرفه‌ای تبدیل کرد، کار چندان دشواری نیست،‌ بچه‌ها خیلی راحت راضی می‌شوند، فقط کافی است شما در روزهای مختلف هفته، صبحانه‌های مختلفی مثل تخم‌مرغ و نان،‌ شیر و پنیر و نان یا حتی فرنی را تهیه کرده و همچنین برای صرف صبحانه به کودک فرصت دهید و تند‌تند نگویید: «زود باش، دیر شد!»

ترس و اضطراب کودک
بعضی از کودکان به دلیل ترس و نگرانی از رفتن به مدرسه، صبح‌ها علاقه‌ای به خوردن صبحانه نشان نمی‌دهند. همچنین مشاجرات و دعواهای پدر و مادر می‌تواند بر اشتهای کودک برای خوردن صبحانه اثر بگذارد.

علاقه کودک به غذاهای دیگر به‌عنوان صبحانه
بعضی کودکان غذاهای رایج و معمول برای صبحانه مثل شیر، پنیر، کره و… را دوست ندارند و ممکن است به دلایل مختلف مانند الگوهای غذایی و مصرفی اعضای خانواده، غذاهای گرم (ساندویچ، حلیم،‌ عدسی،‌ فرنی و شیربرنج) را برای صبحانه ترجیح بدهند، اگر کودک شما در این گروه از بچه‌ها قرار می‌گیرد، منعی ندارد که با رعایت ملاحظات سلامتی و نوع سلیقه و ذائقه کودک این غذاها را به‌عنوان صبحانه در اختیار کودک قرار دهید.

شاید شما تصور کنید این غذاها سنگین و حجیم هستند، ولی بهتر از آن است که کودک گرسنه راهی مدرسه شده و دچار اختلالاتی مانند سرگیجه، تهوع و ضعف شود. به علاوه بسیاری از این غذاها مانند فرنی و حلیم مواد غذایی غنی و کاملی هستند و انرژی لازم را تا ظهر برای کودک فراهم می‌کنند.

مشکلی که این روزها حاد به نظر می‌رسد
یکی دیگر از دلایل بی‌اشتهایی کودکان برای خوردن صبحانه، خوردن شام در ساعات انتهایی شب است، بنابراین سعی کنید کودک شما سرشب شام بخورد و شب‌ها در ساعت معینی بخوابد تا بتواند صبح زود، به راحتی از خواب بیدار شده و میل کافی به صبحانه داشته باشد. همچنین والدین باید صبحانه را وعده غذایی مهم تلقی کنند و کودکشان را به خوردن آن تشویق کنند.  مطالعات نشان می‌دهند پدر و مادرهایی که صبحانه را حذف می‌کنند، فرزندانشان نیز معمولا چنین کاری انجام داده و از الگوی رفتاری والدین خود تبعیت می‌کنند.

کودکان را به خوردن صبحانه تشویق کنید
تشویق و ترغیب بچه‌ها به خوردن صبحانه بسیار خوب است.  داشتن خواب کافی و باکیفیت در شب و به دنبال آن یک صبحانه خوب و مقوی، به بچه‌ها کمک می‌کند فعال باشند و بتوانند در مدرسه روی درس‌های خود خوب تمرکز کنند. صبحانه همچنین کمک می‌کند که بچه‌ها در طول روز کمتر احساس گرسنگی کنند. شما می‌توانید الگوی خوبی برای فرزندان خود باشید. اگر شما صبحانه بخورید بچه‌ها هم از شما یاد می‌گیرند. یک کاسه سیریال صبحانه به همراه میوه‌های تازه و شیر می‌تواند نقطه شروع خوبی برای همه اعضای خانواده باشد.

موادغذایی مخصوص صبحانه
تحقیقات نشان داده است که اگر موادغذایی لازم برای آماده کردن صبحانه در اختیار باشد، بچه‌های مدرسه‌ای تمایل بیشتری به خوردن صبحانه دارند. برخی از این موادغذایی عبارتند از:

سیریال‌های گندم مخصوص صبحانه

– فرنی

– نان گندم کامل

– یرینی و کلوچه‌های کم‌چربی

– چیزی که با نان خورده شود مثل تخم مرغ، پنیر، مربا و…

– ماست

– آبمیوه تازه

– شیر کم‌چرب

– عسل

– چای

– شیر و لبنیات

– نان

آیا با صبحانه حتما باید چای بخوریم؟
مایعات گرم یا مایعات سرد کدام برای صبحانه بهتر است. اول این نکته را بگوییم که بهتر است صبح حتما همراه غذا مایع مصرف شود اما در رابطه با نوع مایع، می‌توان چای خورد و هم می‌توان آب مصرف کرد البته مصرف چای یا مایعات گرم مورد پسند اکثر افراد است. مصرف مایع سرد مانند شیر سرد به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

نکته آخر
کودکانی که از خوردن صبحانه غفلت می‌کنند معمولا با کمبود برخی ویتامین‌ها و موادمعدنی، مثل آهن، کلسیم، روی و ویتامین ۲ B مواجهند.

صبحانه دانش‌آموزان فراموش نشود
دانش‌آموزان را بدون صبحانه به مدرسه نفرستند. صبحانه به‌عنوان یک وعده مهم غذایی ٢٠ تا ٣٠‌درصد انرژی روزانه فرد را تأمین می‌کند و خوردن آن در دانش‌آموزان از اهمیت بالایی برخوردار است. تحقیقات صورت گرفته حاکی از این است که خوردن صبحانه نه‌تنها برنامه سایر وعده‌های غذایی روزانه فرد را تنظیم می‌کند، بلکه تأثیر مثبتی بر یادگیری و افزایش بهره هوشی دانش‌آموزان دارد.