100834597888
امروزه پزشکان می‌گویند اشخاصی که  بیماری دیابت  دارند آنها هم می‌توانند سالم و طبیعی زندگی کنند؛ برای بهره مندی از این سلامتی و  ارزیابی بیماری قند، بهترین شیوه، رعایت تغذیه مناسب است. همچنین باید آگاه شویم چه نوع کربوهیدراتی برای اشخاص مبتلا به دیابت مناسب‌تر است.

از حدود ۳۰ سال پیش هنگامی که «موضوع شاخص مواد قندی» مطرح شد، تغییری جدی در رژیم غذایی و سبک زندگی افراد مبتلا به دیابت به‌وجود آمد. علت این موضوع، یافته‌های جدید متخصصان بود که به پزشکان اثبات کردند ، بسیاری از غذاهایی که تا آن هنگام تصور می‌‌شد برای بیماران دیابتی خطرناک هستند، در واقع اثرات نامطلوبی که پنداشته می‌شد را بر میزان قند خون نداشتند.

امروزه با استفاده از تمامی نتایج تحقیقات مختلف، بیماران دیابتی می‌توانند بسیار راحت‌تر از گذشته زندگی کنند، اما همچنان دانستن نکات و ظرایفی برای آنها ضروری و لازم است. از جمله این که، چگونه کربوهیدرات مناسب را در رژیم غذایی خود بگنجانند و فهرست مناسب غذایی داشته باشند.

اما این را هم باید تاکید کرد که اگر قند خون به طور مطلوبی کنترل نشود، بیماری قند می‌تواند به رگ‌های خونی قلب، پاها، مغز، چشم‌ها و کلیه‌ها صدمه بزند. به همین دلیل، حمله قلبی، لغوه‌های بدن، ضایعات کلیوی و کوری در افراد دیابتی شایع‌تر است. در ضمن قند بالا می‌تواند اعصاب پاها را تخریب کند و سبب درد، سوزش، کرختی و بی‌حسی در پاها شود.

رژیم غذایی مطلوب برای افراد مبتلا به دیابت، شامل غذاهای کم‌چرب‌ و کم قند و غلاتی مانند برنج، گندم، جو و حبوباتی نظیر لوبیا قرمز، عدس، لپه، میوه و سبزیجات است.

در ضمن باید خوردن انواع بیسکویت، کیک، کره، چیپس و سیب‌زمینی را به شدت محدود کرد و گوشت‌های پر چرب و به ویژه سوسیس و کالباس را از برنامه غذایی کنار گذاشت.

همچنین مقدار نمک را کم کرده و برای تغییر طعم غذا از آبلیمو، فلفل سیاه و سبزیجات استفاده کنید.

«انقلاب گلوکز و دیابت» مجموعه پزشکی به زبان ساده است که انتشارات قدیانی آن را منتشر و در اختیار علاقه‌مندان قرار داده است. این کتاب که حاوی اطلاعات کاملی در مورد دیابت و مسائل پیرامون آن (نظیر آنچه در بالا آمد) است، توسط پزشکان متخصص نوشته و سپیده خلیلی ترجمه‌اش کرده است.

خوب است افراد مبتلا به دیابت غذاهایی را به عنوان میان وعده در نظر بگیرند. در این صورت لازم است میان وعده‌ها، کم‌چرب و با شاخص قندی پایین باشند.

شواهد نشان می‌دهند، افرادی که به مقدار کم و به دفعات معین در طول روز غذا می‌خورند، به نفع سلامت خود کار می‌کنند چراکه مشخص شده خوردن میان وعده، بدن را وادار می‌کند انرژی بیشتری را به مصرف سوخت و ساز برساند.

منبع-katab