و الدین باید با دقت مراقب مواد قندی باشند که کودک در طول روز مصرف میکند تنها عاملی که میتوان با کنترل آن جلوی ایجاد پوسیدگی را گرفت حذف به موقع مواد قندی از حفره دهان و مصرف به اندازه این مواد است.
یک سوم از کودکان از سن 3 سالگی از پوسیدگی دندان رنج میبرند زیرا آب میوه را با شیشه شیر میخورند.
مقامات بهداشتی انگلستان هشدار دادند و گفتند والدین بدون اینکه متوجه باشند بستههای آب میوه دارای شکر هستند، شیشه شیر را پر از این آب میوههای شیرین کرده و به دست کودکان خود میدهند تا بنوشند و فکر میکنند این کار بیضرر است.
این نوشیدنیهای شیرین به طور مستقیم بر روی دندانها اثر گذاشته و تولید اسید میکنند که باعث پوسیدگی زودرس دندان و از بین رفتن مینای دندان میشوند که خود موجب شکننده شدن دندان نیز میشود.
دندانپزشکان در انگلستان گفتند: والدین فکر میکنند دندانهای شیری در حال افتادن هستند و به آنها اهمیت نمیدهند در صورتی که نگه داشتن این دندانها بسیار پر اهمیت است و بهتر است به کودکان خود به جای آب میوههای شیرین 5 میوه و سبزیجات را مخلوط کنند و به شکل آب میوه هر روز به کودکان بدهند.
به گفته پزشکان این دستورالعمل به طور فزایندهای مفید و بهتر از بسته های آب میوههای شیرین است که برای دندان مضر هستند؛ بدترین کار والدین این است که آب میوه را در شیشه ریخته و در حال چرت زدن کودک به وی میدهند؛ در طول دوره استراحت ترشح بزاق باعث از بین رفتن دندان میشود و این بدتر از زمانی است که کودک بیدار است.
مراقبت از دندان شیری:
*توقف نوشیدنیهای شیرین و جایگزین کردن آب
*شروع مسواک از سن 2 سالگی حتی اگر شیری باشند (دوبار در روز و هر بار به مدت 2 دقیقه).
*در صورت مشاهده کردن دندانها به رنگ قهوهای تیره یا روشن به دندانپزشک مراجعه و مشورت شود.