iStock_000004951132XSmall

به نصف رساندن میزان غذای سرو شده در رستوران، حذف کردن نان، چیپس و سایر مخلفات همراه وعده غذایی،قطع استعمال دخانیات،مصرف بیشتر ماهی و ورزش از جمله راههای پیشنهادی ما برای کاهش کلسترول در خونتان هستند.

سابقه پزشکی خانواده‌یتان می‌تواند در ابتلا شما به کلسترول بالا تعیین کننده باشد بنابراین هیچ گاه «چک آپ» کلی بدن خود را به‌صورت سالانه ترک نکنید و حتماً پرونده پزشکی خود را حفظ کنید. براین اساس ۷ عامل بالا رفتن کلسترول را بدانید.

سابقه پزشکی خانواده‌یتان می‌تواند در ابتلا شما به کلسترول بالا تعیین کننده باشد بنابراین هیچ گاه «چک آپ» کلی بدن و سلامتی خود را به‌صورت سالانه ترک نکنید و حتماً پرونده پزشکی خود را حفظ کنید. براین اساس در این راستا 7 عامل بالا رفتن کلسترول را مطالعه کنید.

1. رژیم غذایی نامناسب

خوردن چربی بیش از حد اشباع شده (مانند آنچه قبلاً در صبحانه میل می‌شد) باعث بالا رفتن کلسترول می‌شود. این نوع چربی بیشتر در غذاهای حیوانی یافت می‌شود که عبارتند از گوشت گاو و گوشت گوساله، شیر، تخم مرغ، کره ، پنیر و…

مواد غذایی بسته بندی شده که حاوی روغن نارگیل و روغن خرما و یا کره کاکائو هستند دارای مقدار زیادی چربی اشباع شده هستند. این نوع چربی همچنین در تنقلات روزانه نظیر شیرینی‌جات، بیسکوییت و چیپس نیز یافت می‌شود

2. وزن زیاد

وزن زیاد از طرفی باعث افزایش تری گلیسیرید (چربی مضر) و کاهش HDL (چربی سودمند) می‌شود که با کاهش وزن می‌توانید از کلسترول و عوارض آن پیشگیری کنید.

3. فعالیت کم

فعالیت کم در طول زندگی می‌تواند باعث افزایش LDL‌ (کلسترول مضر) و کاهش HDL (کلسترول مفید) می‌شود.

4. سن و جنسیت

سن و جنسیت نیز از عوامل موثر در ابتلا به کلسترول بالا هستند. بعد از سن بیست سالگی سطح کلسترول خون به طور طبیعی افزایش پیدا می‌کند.

5. سلامت کلی بدن

هیچ گاه چک آپ کلی بدن و سلامتی خود را به‌صورت سالانه ترک نکنید. پرونده پزشکی خود را حفظ کنید زیرا ابتلا به بیماری‌هایی نظیر دیابت و یا کم کاری تیروئید منجر به افزایش کلسترول می‌شود.

6. سابقه ابتلا اعضا خانواده به کلسترول بالا

سابقه پزشکی خانواده‌یتان می‌تواند در ابتلا شما به کلسترول بالا تعیین کننده باشد بطوریکه اگر اعضا خانواده کلسترول بالا داشته باشند شما هم ممکن است به آن دچار شوید.

7. سیگار کشیدن

حتماً خودتان به ضررهای سیگار واقف هستید و می‌دانید که استعمال سیگار باعث از بین رفتن چربی مفید بدن و مرگ فرد سیگاری می‌شود.