hearthealth2

میزان بالای مکمل های روغن ماهی که  سرشار ازاسیدهای چرب امگا 3 هستند قادر نیستند  فیبریلاسیون دهلیزی را کاهش دهند.فیبریلاسیون دهلیزی نوع  از بی نظمی ضربان  قلب  است که در آن قلب بسیار تندتردرحدود  150 بار در دقیقه- میزند

این تحقیق بالینی با نام AFFORDتوسط انستیتو قلب مونترال انجام گردید و نتایج آن در مجله ی the American College of Cardiologyمنتشر گردید.

 در این کارآزمایی بالینی، 337 بیمار مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی که تحت درمانهای متداول ضد آریتمی نبودند بطور تصادفی تا 16 ماه روزانه  4 گرم روغن ماهی یا پلاسیو دریافت کردند. از میان افرادی که مکمل های دوز بالای روغن ماهی دریافت می کردند عود فیبریلاسیون دهلیزی در 64.1درصد از آنها  مشاهده گردید که در مقایسه  با گروه کنترل این تعداد 63.2درصد بود.

 از سوی دیگر این مطالعه نشان داد ساپلیمنت روغن ماهی سبب کاهش التهاب یا کاهش مارکرهای  استرس اکسیداتیو نمی شود که این موضوع می تواند عدم تأثیر مصرف روغن ماهی بربهبود  فیبریلاسیون دهلیزی را توضیح دهد.

 سرپرست  این تحقیق دکتر Anil Nigamمی گوید: مصرف روغن ماهی هیچ نقشی در مدیریت کنترل ریتم فیبریلاسیون دهلیزی  ندارد. آنچه بخوبی به اثبات رسیده است و  برای جلوگیری  از بیماری  قلبی و کاهش فشارخون پیشنهاد می شود یک نوع رژیم مدیترانه ای غنی از چربی های طبیعی امگا 3 و سایر مواد مغذی از جمله میوه جات تازه، سبزیجات ، حبوبات و روغن زیتون است. درعین حال کاهش مصرف گوشت قرمز، چربیهای ترانس و چربیهای اشباع می تواند به جلوگیری از ابتلا به بیماری قلبی کمک کند. او می افزاید: ما معتقدیم  چنین استراتژی ممکن است برای درمان فیبریلاسیون دهلیزی موثر باشد اگر چه برای اثبات این ادعا نیاز به تحقیق داریم.

درباره ی فیبریلاسیون دهلیزی

 فیبریلاسیون دهلیزی شایعترین  نوع آریتمی  تأثیر گذار بر تقریباً 350 هزار کانادایی است و به احتمال زیاد تعداد افراد مبتلا به این نوع آریتمی با افزایش سن جمعیت بالا خواهد رفت. خطر ابتلا به  فیبریلاسیون  دهلیزی  با افزایش سن و سایر فاکتورهای خطر از جمله چاقی، دیابت، فشارخون بالا، بیماریهای قلبی زمینه ای افزایش می یابد. برخی از ناراحتی های قلبی نظیر نارسایی قلبی و مشکلات دریچه های قلب می تواند موجب افزایش خطر ابتلا به  فیبریلاسیون دهلیزی شود.

منبع-diabetestma