امروزه بارداري بعد از 35 سالگي را به عنوان بارداري پرخطر درنظر ميگيرند چون 35 سالگي، سني است كه بعد از آن خطرات و عوارض بارداري، ناهنجاريهاي جنين، مرگ و مير مادر و جنين در آن افزايش پيدا ميكند.
زنانی که برای اولین بار در سن بالای 35 سالگی باردار میشوند، خطراتی را پیش رو دارند که ما در اینجا تعدادی از آنها را برای شما آوردهایم.
سقط جنین
اگر چه سقط جنین برای 10 تا 15% زنان اتفاق میافتد اما این احتمال برای زنان بالای 35 سال بیشتر است. اگرچه دلیل قطعی برای آن وجود ندارد اما دلایلی مانند ناهنجاریهای کروموزومی، دیابت، بیماری تیروئید، مشکلات هورمونی و عفونت از جمله آنها هستند.
فشار خون بالا
حتی اگر فشار خون شما در تمام دوران زندگیتان ثابت بوده است، با اولین بارداری بالای 35 سال، ممکن است فشار خونتان افزایش یابد. پره اکلامپسی یک وضعیت جدی بارداری است که پس از هفته 20 بارداری رخ میدهد. علائم آن شامل تورم ناگهانی، فشار خون بالا، تغییر در بینایی و سردرد است. اگر چه ممکن است در برخی از زنان هیچ نشانهای وجود نداشته باشد.
دیابت
خطر دیگری که در زنان باردار پس از 35 سال رخ میدهد، دیابت بارداری است. تنها زنان باردار به این نوع دیابت مبتلا میشوند که حدود 18% از کل زنان باردار را در بر میگیرد. دیابت کنترل نشده بارداری ممکن است منجر به مشکلات تنفسی در کودک و یا اضافه وزن او شود.
زایمان زودرس
مادرانی که در سن بالا باردار میشوند ممکن است زایمان زودرس داشته باشند و مجبور به عمل سزارین بشوند. کودک آنها نیز ممکن است در مقایسه با مادرانی که در دهه 20 سالگی باردار میشوند، کاهش وزن داشته باشد.