300px-Chromium-foods

صدف، جگر، سیب زمینی و مخمر آبجو کروم بالایی دارند. کمبود مصرف مقدار کروم به پائین آمدن قدرت تحمل گلوکز و بالا رفتن شیوع دیابت می انجامد.

بیشتر مکمل های کلسیم و قرص های ضداسید، میزان جذب کروم در بدن را کاهش می دهند. مصرف قند حتی نوع طبیعی آن یا مصرف نشاسته تصفیه شده، باعث افزایش میزان انسولین و ذخیره چربی در بدن می شود. این عامل همراه با کمبود کروم (نوعی ماده معدنی) خطر اضافه وزن، چاقی مفرط یا ابتلا به دیابت را بیشتر می کند. علت اصلی کمبود این عنصر به روش های کشاورزی و تهیه محصولات غذایی بر می گردد. این ماده معدنی انسولین را متعادل می کند و در کاهش وزن موثر است.

محققان آمریکایی دریافته اند، مصرف روزانه کروم باعث می شود 2 برابر چربی بیشتری سوزانده شود. کروم به استحکام سرخرگ ها، بهبود گردش خون و سلامت قلب کمک می کند و نقش چشمگیری در کاهش اشتها به شیرینی ایفا می کند. ماده معدنی کروم که به طور طبیعی در مواد غذایی غنی از قند طبیعی یافت می شود، به بدن در هضم و سوخت و ساز مواد غذایی طبیعی کمک می کند. با حذف این ماده از برنامه غذایی، بدن مستعد مشکلات متعدد مربوط به مصرف قند تصفیه شده از جمله افزایش وزن می شود.

علایم کمبود کروم
چاقی مفرط و اضافه وزن
اشتها به مصرف مواد غذایی شیرین و نشاسته دار
دیابت
مقاومت در برابر انسولین
سندروم متابولیک
بالا بودن کلسترول یا تری گلیسرید

منبع کروم
غلات سبوس دار، کاهو، پیاز، لوبیا، گیاهان بنشنی و گوجه فرنگی رسیده.

ماده مغذی ضدکروم
بیشتر مکمل های کلسیم و قرص های ضداسید، میزان جذب کروم در بدن را کاهش می دهند، بنابراین بهتر است جداگانه مصرف شوند. در صورت مصرف روزانه آسپرین، کمتر از مواد حاوی کروم استفاده کنید؛ اگرچه به ندرت اما احتمال مسمومیت با کروم وجود دارد، بنابراین دوز توصیه شده در مصرف آن را جدی بگیرید.

مصرف دارو
در صورت مصرف انسولین یا داروهای ضد دیابت، قبل از مصرف مکمل کروم با پزشک خود مشورت کنید. زیرا به علت تاثیر کروم در کاهش میزان بالای قند، شاید لازم باشد داروی مصرفی شما کاهش یابد. مصرف مکمل های کروم در کاهش افسردگی و خطر حمله قلبی نیز موثر هستند.