در تحقیقی که بتازگی منتشر شده است پژوهشگران اذغان داشتند که بسیاری از بیماران مبتلا به قند خون بالا نمی دانند چه اندازه نمک باید استفاده کنند و بسیاری از آنها مقد ار فراوانی نمک مصرف می کنند.
Kristy Grayیکی از محققان دانشکده ی داروسازی و علوم پزشکی دانشگاه استرالیای جنوبی و نویسنده ی این مقاله می گوید: افراد دیابتی شرکت کننده در این تحقیق در مورد مصرف نمک نگرانی جدی نداشتند.
Grayوهمکارانش درمورد مصرف نمک از 143 بیمار دیابتی سوالاتی کردند، آنها دریافتند 80 درصد از شرکت کنندگان از وجود نمک زیاد درغذاهای فرآوری شده مانند پیتزا آگاهی دارند. درحالیکه تنها 30 درصد از آنان از وجود مقادیر زیاد نمک در نان سفید و پنیر آگاه بودند. اکثرشرکت کنندگان دراین تحقیق، درحقیقت نیمی از آنها، درمورد مصرف مقدار شکر نگران بودند، 41 بیمار درباره ی روغن های اشباع، 35 نفر درباره ی مصرف چربی اظهار نگرانی کردند و تنها ده درصد از این افراد به سدیم به عنوان یک نگرانی بزرگ در رژیم غذایی خود فکر می کردند. به همین علت بسیاری از افراد مقادیر زیادی سدیم را از طریق مصرف بیش از حد نمک در رژیم غذایی خود دریافت می کردند. مردان مبتلا به دیابت نوع 2 نسبت به زنان و بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 مقادیر بسیار بیشتری نمک استفاده می کردند.
دستورالعمل مصرف سدیم (نمک) برای افراد دیابتی
به توصیه وزارت بهداشت تمام افراد بالغ نباید بیش از 6 گرم نمک در روز مصرف کنند. مصرف بیشتر سدیم – 2.4 گرم سدیم درهر 6 گرم نمک – می تواند منجر به ایجاد عوارض دیابت از جمله بالا رفتن فشارخون و افزایش خطر سکته ی مغزی می شود.
مدیریت هوشمندانه ی مصرف غذاهای فرآوری شده می تواند به کاهش فشارخون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 و 2 کمک کند، یکی از مواردی که بخصوص باید درمصرف آن دقت بسیار بخرج دهند کاهش مصرف غذاهای حاوی چربی زیاد مانند پیتزا است که حاوی مقادیر زیادی نمک نیز می باشند.