کمر درد اغلب فعالیت های روزمره، فعالیت های شغلی و … را تحت تأثیر قرار داده و حتی در موارد پیشرفته زندگی عادی را با اختلال جدی روبه رو می کند.
بعضی از افراد بعد از غذاخوردن دچار کمردرد می شوند که این امر طبیعی نیست و بیانگر وجود مشکلی است.این احساس درد می توانــــد علت های متعددی داشته باشد از جمله حالت نادرست نشستن یا ایستادن، زخم معده و …
اگر کمردرد شما با غذاخوردن افزایش می یابد و چندین روز ادامه دارد، به پزشک مراجعه کنید.
التهاب کیسه صفرا
کیسه صفرا زیرکبد در قسمت راست و بالای معده قرار دارد. تولید سنگ صفرا می تواند از خروج زرداب جلوگیری کند. زرداب برای هضم چربی در روده کوچک لازم است. در صورت وجود سنگ صفرا یا التهاب کیسه صفرا، فرد پس از مصرف غذای چرب، دچار درد می شود. از علایم این مشکل حالت تهوع و درد شدید در قسمت بالای معده است. این درد می تواند به قسمت بالای کمر یا وسط کمر نیز سرایت کند.
سوزش سردل
سوزش سردل که بازگشت اسید نام دارد از شایع ترین شکایت های افراد مبتلا به سوء هاضمه است که علت آن عجله در غذاخوردن یا خوردن غذاهای اسیدی یا پرادویه است. سوزش سردل مزمن اغلب به علت شل شدن اسفنکتر (عضله تنگ کننده) و بازگشت مواد از معده به مری اتفاق می افتد. سوزش سردل، باعث احساس سوزش در ناحیه سینه می شود که به دست چپ و کمر نیز کشیده می شود و همانند علایم حمله قلبی خود را نشان می دهد.
حالت نادرست نشستن یا ایستادن
بیشتر ما غذاخوردن دور سفره را فراموش کرده ایم که علت آن برنامه کاری متفاوت و مشغله و گرفتاری اعضای خانواده است. بیشتر وقت ها در خودرو هنگامی که در راه هستیم ساندویچ کوچکی می خوریم یا مثلا شام را جلوی تلویزیون میل می کنیم.
نشستن روی صندلی که راحت نیست یا حالت نادرست نشستن، فشار زیادی روی کمر به ویژه قسمت پایین، وارد می کند.بنابراین، هنگام غذاخوردن قوز نکنید و پاها را روی هم قرار ندهید.
زخم (السر)
زخم می تواند در هر قسمت از لوله گوارش ایجاد شود به ویژه در معده و مری که بسیار شایع است. زخم های ملتهب معده، عمدتا باعث درد شدید معده می شود که در قسمت فوقانی حس می شود.
اغلب زخم های معده به علت عفونت های باکتریایی است هرچند که مصرف زیاد غذاهای تند آماده و مشروبات الکلی نیز می تواند در این امر نقش داشته باشد.
پانکراس
التهاب غدد پانکراس در افراد الکلی و معتادان و به علت عفونت های ویروسی شایع است. مصرف غذا می تواند پانکراس را تحریک کند زیرا آنزیم هایی را آزاد می کند که پروتئین و کربوهیدرات ها را جذب می کند. علایم حاد بیماری پانکراس شامل درد شدید قسمت میانی معده و زیرشکم است و در برخی موارد همراه با حالت تهوع و استفراغ است. بیماری پانکراس، یکی از اصلی ترین علت های عمده کمردرد هنگام صرف غذاست. به همین دلیل مشورت با پزشک ضروری است.