اگر تا حالا به هند سفر نکردهاید کافی است با من همراه باشید و بعد از درست کردن غذایی که آموزش میدهم با خیال راحت آن را روی میز بگذارید، یک قاشق از غذا را در دهانتان بگذارید، چشمانتان را ببندید، مزهها را حس کنید و سفر کنید به سرزمین پر از عشق هندوستان! بله فقط همین کافی است! یک بلیت ارزان ولی ارزشمند!
اول میخواهم کمی در مورد آشپزی در هند و فرهنگ غذا خوردنشان برایتان بگویم: در کشور هند مانند گستره جغرافیایی ایران فرهنگها و قومیتهای زیادی وجود دارد، به همین دلیل عادات غذایی و نوع غذاها در مناطق مختلف، متفاوت هستند، مثلا در جنوب هند غذاهای فوقالعاده تند، در غرب هند غذاهای تند و شیرین و در شمال هند غذاهای روغنی و تند خورده میشود، ولی کلا در هند هم مانند ایران غذاهای مشترکی بین ایالتها وجود دارد، مثل قورمه سبزی و قیمه ما ایرانیها.
مواد لازم:
- شیر گاو : 3 لیتر
- سرکه سفید : 100 میلیلیتر
- پارچه نازک نخی یا تنظیف
2. صبر کنید تا شیر شروع به قل قل کردن کند، سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و کمکم سرکه را داخل شیر اضافه کنید و هم بزنید. این را بگویم که باید خیلی شیر را هم بزنید تا سرکه بهخوبی با شیر حل شود. وقتی کل سرکه را اضافه کردید، اینجاست که واکنشهای شیمیایی شگفتانگیز را میتوانید، ببینید. بله، آشپزخانه هم برای خودش یک آزمایشگاه است. شیر شروع به بریدن میکند و تکه تکه از مایع جدا میشود. اینجاست که بابت کار ارزشمندتان حس غرور به شما دست میدهد!
3. وقتی که خوب هم زدید قابلمه را یک ساعت در دمای محیط طبیعی خانه بگذارید تا کار خودش را تمام کند.
4. بعد از یک ساعت دستمال تنظیف را روی یک آبکش بگذارید و قابلمه را روی دستمال خالی کنید تا آب اضافی آن برود. حالا تکههای پنیر را میبینید که روی پارچه باقی مانده است. بله، این همان پنیر هندی است. تبریک میگویم شما موفق شدید.
5. دستمال را بقچه کرده و فشــار بدهید تا آبش برود، سپس پنیر را با همان دستمال داخل یک آبکش بگذارید و روی تکهها را خوب صاف کنید تا پنیر خوشفرم شود. در آبکش آن را فشار دهید تا شکل آبکش را به خود بگیرد و بعد روی پنیر را یک کاسه پر از آب بگذارید تا سنگین شده و آب پنیر به مرور زمان خارج شود. بعد از دو تا سه ساعت پنیر را داخل یخچال گذاشته و 12 ساعت بعد استفاده کنید.