پیازهای قرمز با عملکردهای بیولوژیک بدن تعامل میکنند و مصرف منظم آنها خطر بیماریهای قلبی- عروقی را کاهش میدهدپیاز قرمز برای قلب مفید است. متخصصان تغذیه تاکید کردند پیاز قرمز که بیشتر در آشپزی هندی و خاورمیانهای مورد استفاده قرار میگیرد به پیشگیری از بیماری قلبی کمک میکند.
پیاز، عضو ثابت اکثر غذاها و خورشهای ایرانی است که علاوه بر طعمدهندگی، خواص فراوانی برای قلب و عروق داشته و خاصیت سمزدایی هم دارد.
دکتر غلامرضا کردافشاری، متخصص طب سنتی گفت: مصرف پیاز در رژیم غذایی روزانه، اثرات بسیار مثبت و موثری بر رفع گرفتگی عروق دارد. ضمن این که آسیبهای عروقی که پیش زمینه بروز آترواسکلروزو گرفتگی عروق در افراد سالم است را ترمیم میکند.
وی ادامه داد: پیاز خاصیت سمزدایی داشته و اختلالاتی که در اثر مسمومیت با کادمیوم که در روکش ظروف تفلون، مواد پلاستیکی و باطریها است و در قسمتهای مختلف بدن مسمومیت ایجاد میکند را از بین برده و علاوه بر این دارای خواص ضدمیکروبی به صورت خام یا پخته است.
دکتر گردافشاری ادامه داد: از خواص دیگری که میتوان برای پیاز برشمرد، سنگشکن بودن، درمانکننده ضعف و بیخوابی است و ضمن این که ترکیب پیاز پخته با گوشت اشتهاآور و مقوی است.
این متخصص طب سنتی اشاره کرد: از آن جایی که در کشاورزی از کودهای شیمیایی استفاده میشود، استفاده از انواع ریزتر پیاز، مواد شیمیایی کمتری داشته و عوارض آن کمتر است.