185839148-638x425

خانمهایی که به دیابت بارداری دچار می شوند و پیش از حاملگی از چاقی رنج می بردند، بیشتر در معرض ریسک ابتلا به اضافه وزن در بچگی می باشند. نتایج این پژوهش جدید در مجله  Diabetes Care  چاپ گردید.

در این تحقیق برای اولین بار ارتباط هایپرگلایسمی مادران در دوره ی بارداری با افزایش وزن کودکان آنها بررسی گردید، محققان مرکز Kaiser Permanente  در شمال کالیفرنیا مطالعه ی دراز مدتی را برای بررسی وجود این ارتباط بروی گروهی متشکل از 421 دختر و مادر چند قومیتی انجام دادند.

پرفسورAi Kubo  سرپرست نویسندگان و استاد اپیدمولوژی در بخش تحقیقات این مرکز در اوکلند می گوید: سطح گلوکز در حین بارداری، بخصوص دیابت بارداری با افزایش وزن دختران ارتباط دارد و این ارتباط چنانچه مادران قبل از بارداری دارای اضافه وزن باشند، بسیار قویتر است. در این تحقیق طولانی مدت دختران از سن 6 و 8 سالگی تا دوره ی بلوغ بررسی شدند (از سال 2005تا 2011) در طی این دوره سالانه قد، وزن، چربی بدنی، میزان چاقی شکمی و سایر پارامترها در این دختران اندازه گیری گردید.

از مادران این دختران در فاصله ی هفته ی 24 تا 28 بارداری آزمایش تحمل گلوکز خوراکی گرفته شده و در گزارشات پزشکی الکترونیکی آنها ثبت شده بود. در این تحقیق 27 نفر از مادران به دیابت بارداری مبتلا شده بودند. نمایه ی توده ی بدنی دختران مادرانی که به دیابت بارداری مبتلا بودند در 85 درصد موارد 3.5 برابر بیش از دخترانی بود که مادران آنها به دیابت بارداری مبتلا نبودند. این ارتباط مستقل از سایر عوامل مهمی نظیر نژاد، قومیت، چاقی مادرو مرحله ی بلوغ دختران بود که بروی چاقی دختران تأثیر می گذاشت. علاوه بر این نتایج نشان داد میزان خطر افزایش وزن دخترانی که مادران آنها قبل از بارداری دچار اضافه وزن بوده و در طی بارداری به دیابت مبتلا شده بودند    5.5برابر بیشتر از سایرین است.

ارتباط مشابهی بین افزایش چربی بدنی دختران و احتمال داشتن چربی شکمی مشاهده گردید.

 دکتر Kubo  می گوید: نتایج این بررسی نشان می دهد تغییر عادات و رفتار زنان برای کاهش وزن و بهبود شیوه ی زندگی قبل و هنگام بارداری می تواند به کاهش چاقی در فرزندان آنها کمک کند.