603011_505706409515694_1634811732_n

 برخي افراد سوسيس يا ‌هات‌داگ را روي كباب‌پز مي‌گذارند و كباب مي‌كنند در حالي كه اين كار اصلا درست نيست زيرا تركيب‌هاي سرطان‌زاي بيشتري در آنها ايجاد خواهد شد و بررسي‌ها نشان داده‌اند كه خوردن مداوم اين خوراكي‌ها احتمال بروز سرطان روده را افزايش مي‌دهد.

قبل از هر چيز، چربي‌هاي گوشت را بگيريد: گوشت‌هاي لخم‌تر را براي كباب كردن انتخاب كنيد زيرا چربي‌هاي گوشت حين كباب شدن ايجاد دودي مي‌كند كه سرشار از تركيبات سرطان‌زا نظير HCA (هتروسيليك آمين‌ها) است و بررسي‌ها نشان داده‌اند احتمال ابتلا به سرطان پانكراس با دريافت اين تركيب‌ها افزايش پيدا مي‌كند.

گوشت را مزه‌دار كنيد: بررسي‌ها نشان داده‌اند حداقل 30 دقيقه مزه‌دار كردن گوشت، از تشكيل HCA به ميزان قابل ملاحظه‌اي پيشگيري مي‌كند. تركيب‌هاي مختلف براي مزه‌دار كردن به نسبت‌هاي گوناگوني باعث كاهش تشكيل اين تركيب سرطان‌زا مي‌شود مثلا اگر گوشت را با سبزي‌هاي معطر مزه‌دار كنيد، در مقايسه با مزه‌دار كردن گوشت با ادويه‌ها كمتر HCA تشكيل مي‌شود.

روي تكه‌هاي گوشت برش بدهيد: بررسي‌ها نشان داده‌اند هرچه گوشت در زمان طولاني‌تري در معرض حرارت قرار بگيرد، تركيب‌هاي سرطان‌زا بيشتر تشكيل خواهد شد. براي كوتاه كردن زمان كباب‌كردن، بهتر است ابتدا گوشت‌ را در مايكروفر نيم‌پز، سپس روي آنها برش‌هايي ايجاد كنيد و بعد آنها را روي كباب‌پز بگذاريد. به اين ترتيب، زمان پخت كوتاه‌تر مي‌شود و تشكيل تركيب‌هاي سرطان‌زا تا 90 درصد كمتر خواهد شد.

شعله آتش را تنظيم كنيد: قبل از هر چيز مطمئن شويد شعله آتش قرمز است و يكنواخت مي‌سوزد. به اين ترتيب حرارت پخت نيز يكنواخت خواهد بود. تكه‌هاي گوشت و سبزي‌هايي كه مي‌خواهيد كباب كنيد را نزديك شعله قرار ندهيد زيرا در اين صورت مي‌سوزند و تركيب‌هاي سرطان‌زا در غذا بيشتر تشكيل مي‌شوند.

سبزي‌هاي تازه را نيز كباب كنيد: براي آنكه از طعم كباب گوشت لذت ببريد، سبزي‌هاي مختلف فصل را نيز كباب كنيد. سبزي‌هايي مانند قارچ، سيب زميني، فلفل، كدو سبز، بادمجان و گوجه‌فرنگي. شما حتي مي‌توانيد بنا بر ذائقه‌تان، ميوه‌هايي مانند سيب و گلابي نيز كباب كنيد. به اين ترتيب ميزان تركيب‌هاي سرطان‌زايي كه ممكن است بر اثر خوردن كباب وارد بدنتان شود به حداقل ممكن مي‌رسد.

كباب‌پز را تميز كنيد: هر بار كه از كباب‌پز استفاده مي‌كنيد، تمام وسايل آن و سطوحي كه تكه‌هاي گوشت را روي آن مي‌گذاريد، كاملا با كاردك تميز كنيد و آنها را با دقت بشوييد. به اين ترتيب تركيب‌هاي سرطان‌زايي كه روي سطوح مانده‌اند، پاك مي‌شود و ميزان تشكيل و دريافت اين تركيب‌هاي زيانبار به حداقل ممكن مي‌رسد.