چاپ دوم کتاب راهنمای سلامتی با گیاهان یا «گیاه درمانی» تالیف پروفسور ابراهیم عدنان سراج اوغلو و برگردان نعیمه وفائی ممقانی از سوی انتشارات عمیدی منتشر شد. به گفته مولف این کتاب، حاصل 38 سال تحقیق درباره قدرت گیاهان هم در پیشگیری و هم در درمان بیماری ها است.
در قسمتی از کتاب به «برخی نکات که در تغذیه سالم باید به آنها دقت نمود» اشاره شده است. بر این اساس، یکی از شرطهای زندگی سالم، تغذیه سالم است. تغذیه سالم با علم به اینکه کدام مواد غذایی، چگونه، به چه اندازه و چه زمانی باید استفاده شود، شروع میشود. محتوای این اثر به خواننده میگوید که به دلیل زنده ماندن غذا نخوریم، بلکه برای زندگی سالم، تغذیه سالم را یاد بگیریم و بیاموزیم که مواد غذاییمان را چگونه، به چه اندازه و در چه زمانی باید استفاده کنیم و عادات غذایی صحیح را بکار ببریم. بهعنوان مثال، برخی از افراد در صبحانه و با شکم گرسنه، آب پرتقال مینوشند. حتی برخی افراد چند لیوان مینوشند، در حالیکه بهطور عمومی این عمل، سبب سرگیجه خفیف و رخوت در طول روز میشود.
نویسنده در سرفصلی از کتاب با عنوان «معلومات کوتاه» نتایج فرعی مهمی را که در طی تحقیقات و فعالیتهای علمی خود روی گیاهان انجام داده، ارائه کرده است. برخی از این اطلاعات مفید به شرح زیر است:
– مبتلایان به دیابت و فشار خون بالا، باید از استفاده مداوم از کرفس دوری کنند.
– استفاده از مواد غذایی بیش از حد تند و تلخ میتواند سبب بروز سرطان شود.
– خوردن مداوم نان سبوسدار، سبب یبوست میشود. به همین دلیل گهگاهی خوردن نان سفید معمولی نیز مفید خواهد بود.
– کسانی که کمبود آهن دارند، باید در استفاده از قهوه، چای، انواع کولاها و یا شکلات اندازه را بسیار رعایت کنند.
این کتاب 367 صفحه ای دارای فصلهایی چون «گیاهان شفابخش، تکنولوژی اسلحه ای که به سوی خود گرفته ایم و پیشگیری از سرطان ها، فاکتورهایی که روی گیاهان تاثیر منفی میگذارند، از سرطان نترس، از تشخیص دیر آن بترس و برای یک زندگی سالم» به خواننده کمک می کند تا با استفاده از گیاهانی که در کتاب خواص آنها به طور کامل ذکر شده راههای استفاده طبی آنها را توضیح دهد.
در ادامه بخش هایی از این کتاب خواندنی را مرور می کنیم:
فرمولی برای زیبا سازی پوست و پاکسازی بدن
15 تا 16 عدد جعفری را به همراه ساقه هایشان در دستتان کمی تکه تکه کنید و در مخلوط کن بیاندازید. بر روی آن نصف لیموترش و نصف لیوان آب اضافه کنید پس از اینکه کاملا مخلوط کردید این مخلوط را نیم ساعت قبل از صبحانه به صورت ناشتا بنوشید. نیم ساعت بعد از آن می توانید صبحانه صرف کنید. 15 روز پشت سر هم این فرمول را عملی کنید. بعد از 15 روز یک هفته فاصله دهید. سپس دوباره 15 روز به همان ترتیب فرمول را به کار ببرید و بعد فرمول را به پایان ببرید. بعد از 5 الی 6 ماه بنا به وضعیت خودتان می توانید این فرمول را تکرار کنید.
تره فرنگی دوست کلیهها
در هفته های اول سعی کنید که هفته ای 3 تا 4 روز خوراک تره فرنگی را هم در کنار غذای ظهر و هم در کنار شام بخورید. به نوشیدن حداقل 1.5 لیتر آب در طی روز، مبادرت ورزید. تره فرنگی از نظر پتاسیم، کلسیم، آهن و فسفر بسیار غنی است. همزمان ویتامین های E، C، B1 ، B2 و پیشساز ویتامین A را نیز در خود دارد. در کنار تمام این ویژگی ها، تره فرنگی هم سبب فعالیت راحت تر کلیه ها می شود و هم از تشکیل سنگ کلیه ممانعت می کند. در تره فرنگی مواد موثری وجد دارند که از تشکیل سنگ کلیه ممانعت می کنند.
راه داشتن لثه های سالم
4 تا 5 گرم بابونه دشتی (وحشی) را در یک لیوان آب به مدت 5 دقیقه بری روی حرارت ملایم دم کنید، آبکشی نمایید. بعد از ولرم شدن مسواکتان را به آن آغشته نمایید و دندان هایتان را مسواک بزنید (قبل از اینکه با خمیر دندان مسواک نمایید). گاهی هم لثه هایتان را بدون وارد کردن فشار و آرام آرام مسواک بزنید. این چای بابونه که دم کرده اید برای استفاده یکبار شماست. انجام این عمل، یکی دو بار در ماه کافی خواهد بود.
این کتاب با قیمت 14 هزار تومان تجدید چاپ شده است.