ماهی فوگو حاوی مقادیر زیادی از سم تترودوتوكسین (Tetrodotoxin) در اندامهایی همچون كبد و تخمدانها میباشد كه مقدار كمی از آن برای از پا درآوردن یك نفر كافی است.
11عضو یک خانواده برزیلی پس از خوردن ماهی “فوگو” فلج شدند. این ماهی هدیه یک دوست به مادر خانواده بود.
اولین کسی که این ماهی را خورد، احساس بی حسی کرد، ولی به بقیه اعضای خانواده در مورد احتمال خطرناک بودن این غذا هشدار نداد، تا اینکه همه این ماهی را خوردند و با بی حسی بدن، زبان، دست و پا روبرو شدند.
ماهی “فوگو” بیش از هزار نوع سم کشنده دارد و اگر درست پخته نشود، این مواد سمی می تواند باعث فلجی و مرگ شود. هر خطایی در پخت این نوع ماهی نتایج مرگباری می تواند داشته باشد.
قابل ذکر است با وجود تعداد زیادی آشپز متخصص پخت این ماهی در کشور ژاپن که به آموزش نحوه پخت این ماهی می پردازند، همه ساله تعدادی از مصرف کنندگان این ماهی در این کشور جان خود را از دست می دهند.