خواصی شبیه خواص دارویی دارند و این نکته ی بسیار مهمی در ارزش غذایی سویا است.خواص اصلی سویا، کاهش بیماری های قلبی، کاهش کلسترول خون و پوکی استخوان، کنترل وزن و کاهش عوارض یائسگی است.
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاثیر شیرسویای غنی شده با اسانس زیره سبز بر درمان بیماری دیابت را اثبات کردند.
رییس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان امروز با بیان اینکه شیر سویای پروبیوتیک با لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7 دارای میکروارگانیسم های زنده ای است که ، تاثیر مفیدی روی میزبان دارند ،گفت: در این پژوهش مینا باباشاهی تأثیر دریافت شیر سویای پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7، شیر سویای حاوی اسانس زیره سبز و شیر سویای پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس پلانتاروم A7 و اسانس زیره سبز بر سطح قند خون و پروفایل لیپیدی در موش های صحرایی دیابتی شده را بررسی کرده است.
دکتر اسماعیلزاده افزود:در این مطالعه اثر توامان این مواد مغذی در فراورده هدفمند جدید شیرسویای پروبیوتیک و غنی شده با اسانس زیره سبز بر سطح گلوکز و پروفایل لیپیدی در 50موش صحرایی دیابتی به مدت 4 هفته بررسی شد.
خانم باباشاهی مجری طرح هم گفت: نتایج این پژوهش نشان داد گروه مصرف کننده این محصول در مقایسه با گروه کنترل و گروه های مصرف کننده شیرسویا، شیرسویای پروبیوتیک و شیرسویای حاوی اسانس زیره سبز اثرات مفیدتری در کاهش قندخون و تنظیم پروفایل لیپیدی نشان دادند.
این پژوهشگر گفت:کاربرد همزمان پروبیوتیک ها و اسانس های گیاهی در تولید محصولات عملگرا می تواند علاوه بر نوآوری و تنوع در صنعت غذا ، اثرات بیشتری در افزایش خواص سلامت بخش این مواد مغذی مفید داشته باشد.
این پژوهش به راهنمایی خانم دکتر میرلوحی و آقای دکتر غیاثوند و مشاوره خانم دکتر آزادبخت در مدت دو سال با همکاری مرکز تحقیقات امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اجرا شده است.