بر پایه پژوهش یک تحقیق جدید بواسطه پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون اثبات شد که استفاده یک رژیم غذایی سرشار از پروتئین در اشخاص بزرگسال می تواند سبب کاهش ریسک بتلا به بالا رفتن فشار خون شود. به بیان واضح تر، پژوهش این تحقیق نشان داد که دریافت میزان بسیاری پروتئین در روز – با میانگین 100 گرم در روز – در مقایسه با دریافت مقادیر کم پروتئین موجب کاهش 40 درصدی افزایش فشار خون شد. 3/1 بزرگسالان آمریکایی به فشار خون مبتلا هستند و 6/78 میلیون نفر از آن ها به لحاظ بالینی چاق هستند، چاقی یکی از عوامل خطر ابتلا به فشارخون است. فشارخون موجب کشیدگی دیواره ی عروق می شود به همین دلیل یکی از عوامل خطر ابتلا به سکته محسوب می شود، به ویژه زمانی که با چاقی و افزایش وزن در کنار هم قرار می گیرند. محققین در این مطالعه پروتئین دریافتی آزمودنی های سالم را اندازه گیری کردند و به مدت 11 سال آن ها را پیگیری کردند. یافته های حاصل از تجزیه و تحلیل های آماری نشان داد که پس از 4 سال دریافت پروتئین گیاهی یا حیوانی موجب کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک شد. به طور کلی، نتایج این مطالعه افراد با وزن طبیعی و نیز افراد چاق را شامل می شود. نتایج این مطالعه پیشنهاد می کند که دریافت منابع پروتئینی یا حیوانی یا گیاهی می تواند در طولانی مدت از افزایش فشار خون محافظت کند. مقاله ی مرتبط با این مطالعه درAmerican Journal of Hypertension منتشر شد.
منبع- پزشک شما