معمولا موادغذایی پروتئیندار، گرمازایی بیشتری دارند اما آنچه در مورد مردم سوئد دیده میشود، مصرف كربوهیدرات با چربی فراوان است. در صورتی كه سس یا پوره تهیه شده فلفل داشته باشد تا حدی میتواند گرمازا باشد در غیر این صورت باید اینگونه توجیه كرد كه این مردم با دریافت سهم بیشتر چربی سعی میكنند، انرژی بالاتری دریافت كنند و چون سوختوساز و حرارت بدن افزایش مییابد تحمل افراد برای مقابله با سرما نیز بیشتر میشود.
2 خوردن مربا و كره در وعده صبحانه
خوردن مربا و كره در وعده صبحانه چندان توصیه نمیشود و در صورت تكرار میتواند عامل ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی باشد. البته باید به خاطر داشت كه در گذشته به دلیل در دسترس نبودن میوهها در زمستان مصرف مربا یك عادت مناسب بود در حالی كه امروزه دیگر این عدم دسترسی دیده نمیشود بنابراین خوردن مربا دیگر به منظور تامین میوه مورد نیاز بدن نیست. اما به نظر میرسد كه عادت خوردن كره با مربا در میان سوئدیها باز هم به دریافت انرژی بیشتر برای گرمكردن بدن بازمیگردد.
3 قهوه غلیظ، نوشیدنی محبوب
كافئین خود گرمازاست و به عنوان یك عامل محرك، بدن را گرم میكند. مقدار كافئینی كه در روز توصیه میشود در حد یك یا دو قهوه معمولی یا یك فنجان قهوه غلیظ است. زیرا مصرف بیشازحد كافئین عوارضی نظیر لرزش دست، كاهش تمركز، بیخوابی، پوكی استخوان و مشكلات قلبی – عروقی را در پی خواهد داشت.
4 مصرف نان تست خانگی با كره در وعده شام
همانطور كه در این عادت هم میبینیم سوئدیها معمولا عادت به مصرف كربوهیدرات با چربی دارند. این دو با هم نه تنها سوئدیها را در فصل سرد، سیر نگه میدارد، بلكه بدنشان را گرم میكند. به طور كلی توصیه میشود در تمام وعدههای غذایی 3 گروه وجود داشته باشد كه منابع كربوهیدراتها یكی از این گروهها هستند و باید 60-50 درصد انرژی روزانه ما را تامین كنند. البته چه بهتر كه نان (آن هم از نوع كامل) در تمامی وعدهها، تامینكننده كربوهیدراتهای روزانه باشد.
منبع : salamat.ir