خیلی ها هستند که خیلی راحت می توانند احساساتشان را رها کرده، گذشته را فراموش کنند و به زندگیشان ادامه دهند. اما کسانی هم هستند که قادر نیستند احساساتی که منجر به طلاقشان شده را کنار گذاشته و زندگی عادیشان را از سر بگیرند.
یک کارشناس ارشد روانشناسی گفت: ناراحتیهای روانی مانند افسردگی، پرخاشگری، اضطراب، زودرنجی، مشکلات و بیماریهای جسمانی، اعمال محدودیتهای اجتماعی از سوی خانواده، پایین آمدن اعتماد به نفس، گوشهگیری و کاهش روابط با دوستان و خویشاوندان از جمله مشکلات پس از طلاق هستند.
صدف رضایی برخورد و تقاضاهای نادرست برخی از مردان آشنا (در مورد زنان)، برقراری ارتباط شتابزده غیرعاقلانه با دیگری به منظور دوری از احساس تنهایی، نیاز غریزی بیدار شده و یا نوعی انتقام از همسر قبلی، اقدام شتابزده و غیرعاقلانه برای ازدواج، نپذیرفتن درخواستهای مناسب برای ازدواج به دلایل بدبینی و یا انتظارات رویایی، ضعیف شدن باورها و اعمال دینی فرد از دیگر مشکلات پس از طلاق است.
این روانشناس با بیان اینکه یک فرد ممکن است براثر طلاق در زندگی خود مجموعهای از احساسات ناگوار را تجربه کند، اظهارکرد: به اعتقاد دکتر هانیبال روانشناس انگلیسی این احساسات شامل نگرانی از برعهده گرفتن مسوولیت اقتصادی خود و فرزندان، غمگینی به خاطر به هم خوردن کانون خانواده، عصبانیت از اداره همزمان شغل و خانه، رنجیدگی به خاطر قربانی کردن شغل در برابر خانهداری، تنفر از همسر سابق، برآشفتگی از موقعیت جدید، نگرانی از تعامل با سیستم حقوقی و قضایی، ترس از انجام اشتباهات مشابه در روابط دیگر و ترس از احساس تنهایی است.
وی افزود: احساسات افراد پس از طلاق، شبیه به احساساتی است که در زمان مرگ یک عزیز از خود نشان میدهند. فهرستی از عوامل استرسزا از سوی هانس سلیه روانشناس مشهور منتشر شده است که در آن طلاق پس از مرگ عزیزان بیشترین عامل استرس شمرده میشود. تنهایی و استرس ناشی از طلاق، باعث از دست دادن تعادل حیاتی و شرایط بهینه زندگی میشود. در شرایط بهینه، موجود زنده حداکثر بازدهی خود را بروز میدهد؛ اما هنگام بروز یک عامل استرسزا مثل طلاق، دیگر نمیتوان بهترین عملکرد خود را نشان داد.
رضایی در ادامه گفت: برای رفع تنهایی و احساسات ناخوشایند خود پس از طلاق از مصرف سیگار و موادمخدر و نوشیدن الکل خودداری کنید، وظایف اصلی خود را انجام دهید، دوستی و روابط با جنس مخالف نداشته باشید، وقتگذرانی زیاد در اینترنت (بیش از 3 ساعت در روز) را انجام ندهید.
وی مصرف خودسرانه آرامبخشها، کنار کشیدن از جمع خانوادگی و دوستان سالم، برقراری ارتباط با افراد و گروههای ناآشنا و ناسالم، پنهان کردن کارها و روابط خود از اعضای موثر خانواده، ازدواج شتابزده و بدون شناخت دقیق روشهای مناسب و پسندیدهای که برای رفع تنهایی و احساسات ناخوشایند پس از طلاق انجام ندهید.
رضایی در مطلب خود در مجله سپیده دانایی در پایان گفت: برای رفع تنهایی و احساسات ناخوشایند خود پس از طلاق منظم ورزش و مطالعه کنید، در همایشها و کارگاهها حضور یابید. مراقب سلامت جسمی خود باشید.