بکار بردن مغزهای درختی مثل بادام، آجیل برزیلی، بادام هندی، بلوط، نارگیل، فندق، گردوی آمریکایی، ماکادمیا، گردو، دانه کاج و پسته قادر به کاهش دو گزینه از پنج مورد سندورم متابولیک کمک می کند.
چربی خون یعنی تری گلیسرید و قند خون افرادی که مغزهای درختی را به رژیم غذایی خود میافزایند کاهش مییابد. به گفته یکی از محققان بیمارستان سنت میشل کانادا زمانی بیشترین کاهش در تری گلیسریدها و گلوکز خون دیده شد که آجیل به جای چربیهای اشباع شده جایگزین کربوهیدارتهای تصفیه شده شد و هیچ تأثیر سوئی بر دیگر عوامل خطر سندروم متابولیک نداشت. حتی با اینکه آجیل کالری و چربی خیلی بالایی دارد اما مفید است چون چربی اشباع نشده است.
یک فرد در صورتی از سندورم متابولیکی رنج میبرد که سه مورد از این ریسک فاکتورها را داشته باشد: سطح پایین کلسترول خوب، تری گلیسیرید بالا، فشارخون بالا، اضافهوزن دور کمر. فایده آجیل درختی برای کاهش ریسک بیماری قلبی به تأیید سازمان غذا و داروی امریکا هم رسیده است. همچنین بهعنوان بخشی از رژیمهای غذایی مدیترانهای، پورتفولیو و برنامه خوراکی دش (DASH) برای کاهش فشار بالای خون بهمنظور مدیریت و پیشگیری از بیماری قلبی عروقی بر مبنای توانایی آنها برای کاهش کلسترول بد توصیهشده است.
منبع-salamaneh