185839148-638x425

کاهش این هورمون در خون سبب  زیاد شدن حالاتی مثل افسردگی، نگرانی، دردهای میگرنی، فشارخون بالا و  خواب بی نظم  را بوجود می آورد. در این بخش به شما خواهیم گفت چطوری می شود مقدار این هورمون را در مغز زیاد کرد  و از مشکلاتی مثل افسردگی و بی خوابی را از بین برد. لطفاً با ما همراه باشید.

مواد غذایی سرشار از سروتونین

کاکائو و شکلات سیاه و همچنین آجیل ها، کیوی، آناناس، گیلاس، گوجه فرنگی، موز و آلو از بهترین منابع غذایی سروتونین می باشند. برای اینکه خوشحال و سرحال زندگی را سپری کنید این مواد غذایی را بیشتر مصرف کنید.

مکمل های سروتونین چیست؟

آیا می شود به مکمل سروتونین اعتماد کرد؟ باید بدانید که مکمل سروتونین نیز مانند هر دارو یا مکمل دیگر باید تحت نظر پزشک مصرف شود. توصیه می کنیم سرخود و بدون تجویز پزشک از این مکمل ها استفاده نکنید به خاطر اینکه جذب بیش از اندازه آن عوارضی مانند خواب آلودگی زیاد و همچنین اضطراب، تحریک پذیری و تب به جا می گذارد.

از نوشیدنی قهوه زیاد بپرهیزید

کافئین یکی از نابودکننده های واقعی سروتونین محسوب می شود. احتمالاً می گویید نوشیدن یک فنجان قهوه باعث ایجاد احساس آرامش می شود اما باید بدانید که این آرامش کاملا موقتی و زودگذر است. اگر آزمایش داده اید و مشخص شده است که میزان سروتونین بدنتان کم است بهتر است از نوشیدن قهوه و نوشیدنی های انرژی زای حاوی کافئین بپرهیزید.

گریفونیا را بشناسید

گریفونیا گیاهی است آفریقایی که در طب گیاهی مانند دارویی کاملا طبیعی برای افزایش میزان سروتونین استفاده می شود. این گیاه یکی از طبیعی ترین روش های درمان کج خلقی و بداخلاقی است. محصولات تهیه شده از گریفونیا همچنین حاوی گیاهان دیگری مانند گیاه قاصدک و گل راعی هستند. این گیاه حاوی ترکیبی خاص است که پیش ساز سروتونین محسوب می شود. امروزه از این گیاه محصولات دارویی برای افزایش میزان سروتونین بدن و رفع افسردگی استفاده می شود.

از کربوهیدرات ها بپرهیزید

نان های تهیه شده از آرد سفید، برنج سفید، آبنبات ها و غیره جزو کربوهیدرات های ساده محسوب می شوند. بهتر است از کربوهیدرات های پیچیده یعنی مواد غذایی تهیه شده از غلات کامل مانند نان سبوس دار، پاستاهای تهیه شده از آرد کامل و برنج کامل استفاده کنید. مصرف کربوهیدرات های پیچیده به خصوص مصرف غلات کامل باعث افزایش میزان سروتونین خون می شود.

امگا ۳ ها را دریابید

به عقیده متخصصان حوزه تغذیه، امگا ۳ ها می توانند روی عملکرد سروتونین مغز تأثیر بگذارند. در برخی افراد میزان کم سروتونین با کمبود امگا ۳ در ارتباط است. توجه داشته باشید که علاوه بر ماهی های چرب مواد غذایی دیگری مانند روغن گردو، دانه کتان و روغن دانه کتان سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ می باشند.

یوگا و مدیتیشن

به عقیده برخی از محققان، استرس می تواند روی میزان سروتونین بدن تأثیر منفی بگذارد. برای همین اگر نمی خواهید با کمبود این هورمون مواجه شوید استرس را از خود دور کنید. بهترین روش ها برای مقابله با استرس ورزش، گشت و گذار در فضاهای باز و به خصوص یوگا و مدیتیشن است. باید بدانید که نتایج پژوهش های متعدد نشان داده است که یوگا و مدیتیشن برای مقابله با استرس و افسردگی بسیار موثر است و احساس آرامش را افزایش می دهند.

گردش های طولانی

اگر از ورزش خوشتان نمی آید و نمی خواهید در باشگاه های ورزشی ثبت نام کنید هر روز سی دقیقه در فضای آزاد مانند پارک ها پیاده روی کنید تا احساس آرامش و شادابی به سراغتان بیاید. به خاطر اینکه پیاده روی و ورزش باعث افزایش میزان تریپتوفان و سروتونین می شود.

ورزش کنید

ورزش منظم را همزاد سلامتی بدانید. ورزش کردن بدون فشار آوردن روی بدن باعث می شود که بدن سالم و سرحال باشد. به خاطر اینکه بدن با انجام حرکات ورزشی سروتونین بیشتری تولید می کند و شما احساس شادابی می کنید. برای همین است که بعد از چند جلسه ورزش مداوم بدنتان سرحال، شاداب و قبراق می شود.

مواد غذایی سرشار از تریپتوفان

بدن ما از طریق تریپتوفان، سروتونین می سازد. اگر نمی دانید تریپتوفان چیست باید بگوییم که این ماده از طریق مصرف مواد غذایی جذب بدن می شود. تخم مرغ، شیر و محصولات لبنی، گوشت قرمز و ماهی آزاد جزو مواد غذایی حیوانی هستند که سرشار از تریپتوفان اند. از بین مواد غذایی گیاهی نیز پودر اسپیرولینا، سویا، دانه کنجد و تخمه آفتابگردان، کاکائو، شکلات سیاه، سیب زمینی، موز، برنج، غلات کامل، سبزیجات سبز، آجیل ها و بادام سرشار از این ماده می باشند. هر چه مصرف این مواد غذایی و جذب تریپتوفان تان بیشتر باشد بدنتان سروتونین بیشتری نیز تولید می کند.

منبع:روزنامه آرمان