clip-image0024
 تحقیقات نشان داده کودکان بی توجه و کم دقت زمانی که با رنگ ها تحریک شوند بهتر از عهده تکالیفشان برمی آیند. پیشرفت این کودکان بسیار بیشتر از زمانی است که از دارو برای درمان استفاده می کنند

اعظم نوری، با بیان این مطلب، اظهار کرد: یکی از موارد تاثیرگذار بر سلامت روانی کودکان در شب انتخاب رنگ ملحفه و روبالشتی کودکان است. اصولاً در این مورد نباید از رنگ‎های محرک و تند استفاده کرد. رنگ‎های بسیار تیره، قهوه‌ای، مشکی و آبی تیره تا حدودی ترسناک و وحشت‌انگیزند و در کودک ایجاد خوف می‌کنند.
این کارشناس افزود: بچه‎های کوچک از ملحفه‌ها و روبالشتی‌هایی که طرح‌های گل، اسباب‌بازی یا حیوانات روی آن‌‎ها حک شده باشد بسیار خوش‌شان می‌آید. بچه‎های پیش‌دبستانی هم نسبت به رنگ‌های قهوه‌ای روشن، قرمز سیر، سبز ملایم و آبی روشن احساس خوبی دارند، بنابراین والدین باید تا می‌توانند فضای اطراف محل خواب کودکشان را از وجود اشیایی با رنگ‎هایی تند و براق خلوت کنند.
وی تصریح کرد: یک محیط ساده و عاری از تنوع زیاد همراه با آرامش، می‎تواند بهترین موفقیت برای خواب کودک باشد. آنچه باید در طراحی رنگ یک اتاق خواب همواره در نظر داشته باشیم این است که نه تنها انتخاب مجموعه‌ای از رنگ‌ها بلکه میزان به کارگیری آن‌ها و سطوحی که اشغال می‎کنند در مقایسه باهم از اهمیت بسزایی برخوردارند.
نوری در ادامه تاکید کرد: استفاده از جزییاتی مثل قاب عکس، حاشیه‎های کاغذ دیواری نصب شده به دیوار، تکرار طرح خاصی به روی ملحفه و روبالشتی‎ها به یک اتاق، انسجام و هماهنگی بیشتری می‎بخشد. در طرح‎های رنگارنگ، طرح‎هایی با لکه‎های بزرگ رنگی با زمینه‎های رنگی قوی بیش از طرح‎های ریزنقش و نامفهوم نظر کودکان را جلب می‎کند.
این روان‌شناس در رابطه با ترکیب رنگ لباس کودک، خاطرنشان کرد: کودک لباس را به دلیل رنگ‎های جذاب و شاد آن دوست دارد. او درباره تناسب رنگ لباس و اینکه آیا چنین رنگی به او می‌آید یا نه چیز زیادی نمی‎داند و به همین دلیل ممکن است حتی در یک زمان لباس‎هایی با رنگ‎های مختلف و ناهماهنگ را برای پوشیدن انتخاب کند.
نوری یادآور شد: کودکان بیشتر مایل به پوشیدن رنگ‎های قرمز، سبز، نارنجی، زرد، آبی و صورتی هستند