درد پا، تغییر شکلهایی که ممکن است در کف پا یا انگشتان به وجود آید، اختلالات حسی و حرکتی، زخمهای پا و آسیبهای پا به دنبال ضربات خارجی از عللی هستند که میتوانند موجب مراجعه پزشکی مردم به علت مشکلات سیستم حرکتی به پزشک شود
رییس انجمن توانبخشی قلبی گفت: اختلالات کف پا باعث کاهش تحرک در پیادهروی میشود و ممکن است به بیماریهای قلبی منجر شود.
دکتر رضا قلم تاش اظهار کرد: در حال حاضر یکی از مسائل جدی کم تحرکی است و به صورت مستمر از مردم درخواست میشود که پرتحرک باشند، اما لازم است پرتحرکی به خوبی تشریح شود.
وی در ادامه گفت: در حال حاضر سه چهارم افراد چه در آمریکا و چه در ایران دچار اختلالات در قوس کف پا هستند. زنان باردار نیز باید در دوران بارداری پیادهروی کنند تا زایمان موفقتری داشته باشند، اما معمولا به علت تغییرات هورمونی رباط پا تغییر وضعیت میدهد و در صورت وجود اختلال در قوس پا نمیتوانند پیادهروی کنند، در نتیجه ممکن است زایمان سختی داشته باشند.
رییس انجمن توانبخشی قلبی افزود: اختلال در قوس کف پا و پای ضربدری موجب اختلال در زوایای لگن و بروز قوس کمر میشود و یکی از ریسک فاکتورهای مهم محسوب میشود.
قلمتاش تاکید کرد: اگرچه گفته میشود که صافی کف پا بیماری نیست، اما این اختلال باعث ایجاد بیماریهای عضلانی و اسکلتی جدی میشود. در نتیجه فرد نمیتواند به اندازه کافی پیادهروی کند و ممکن است به بیماریهای قلبی دچار شود.
وی در ادامه گفت: در کل استان تهران فقط یک تا دو مرکز درمان بیماریهای کف پا وجود دارد و ما درصدد ایجاد بنیاد پا پزشک هستیم و استانداردهای آن را با استانداردهای کشور کانادا تنظیم میکنیم و از حمایتهای سازمانهایی مانند سازمان نظام پزشکی برخوردار هستیم.
رییس انجمن توانبخشی قلبی درباره ضرورت غربالگری اختلالات کف پا اظهار کرد: اگر فردی به دلیل ابتلا به این اختلال به یک مرکز توانبخشی و ارتوپدی مراجعه کند میتواند تحت درمان قرار گیرد و اختلالات کف پا درمان شود.
قلمتاش تاکید کرد: برای جلوگیری از عوارض اختلالات کف پا میتوان در هر سنی به پزشک مراجعه کرد اما برای جلوگیری از ابتلا به آن باید در سنین دبستان حداکثر راهنمایی به پزشک مراجعه کرد. پیش از سن چهار سالگی نمیتوان احتمال وجود اختلال کف پا را ارزیابی کرد، اما بعد از 4 سالگی میتوان این عضو بدن را به درستی تحت بررسی قرار داد. در واقع از 4 تا 14 سالگی دوران طلایی است که میتوان با استفاده از وسایل کمکی صافی کف پا را درمان کرد و از ابتلا به عوارض بعدی آن، مانند آرتروز، دردهای پاشنه و برخی مواقع سردرد جلوگیری به عمل آورد. علاوه بر وسایل کمکی میتوان از دارو درمانی، درمان فیزیکی و تمرین درمانی نیز بهره برد.
رییس انجمن توانبخشی قلب در پایان با اشاره به اطلاعات درمانی بیماران اظهار کرد: در این مرحله با دادن آگاهیهای لازم که میتواند موجب ایجاد تغییراتی در سبک زندگی افراد شود، به روند درمان بیمار کمک کرد.