powerlifting11
بارها اتفاق افتاده است که  پیش خود می گوییم بهتر است تحرک بدنی داشه باشم ، و یا به اهمیت و  منفعتهای آن فکر می کنیم. ولی همواره برای آن بهانه می آوریم و یا نسبت به انجام آن بی اراده می شویم. فقط، وجدان خود را عذاب می دهیم بدون انکه کاری بکنیم. ولی هر مشکلی چاره ای دارد. برای این کار سه عنصر موثر به شما معرفی می کنیم: هدفمند کردن افکار، هدفمند کردن رفتار، و هدفمند کردن روال زندگی.

تکنیک سوم: هدفمند کردن روال زندگی

1.    همین الان یک قدم کوچک بردارید.

به سمت باشگاه بروید، یا ست ورزشی تان را بپوشید، یا هر کار دیگری در این زمینه را «به نیت ورزش» انجام دهید. ده مرتبه «دراز و نشست»، و یا «پروانه» بزنید. یک حرکت ساده را تکرار کنید. همین برای افزایش ضربان قلب کافی است و اینکه حس کنید ورزش آنچنان کار سختی نیست.

–    در ابتدا، شاید به این فکر کنید که «آماده شدن، رفتن به باشگاه، ورزش کردن، و برگشتن به خانه» خیلی زمان می برد و همین تصورات شما را دلسرد کند. اما برداشت قدمی کوچک نیز می تواند موثر باشد و نباید آن را دست کم بگیرید.

2.    سعی کنید از آن لذت ببرید.

سعی کنید تصویری که از «ورزش» در ذهنتان است را اصلاح کنید. ورزش هر آن کاری است که در آن تحرک دارید! لزومی ندارد کار سنگین و یا سختی باشد. به استخر بروید، قدم بزنید، و یا کلاس رقص ثبت نام کنید. همان کاری را انجام دهید که به آن علاقه دارید، و می توانید آن را به طور مستمر و منظم انجام دهید. مطمئن باشید همین کافی است.
calm

3.    انتظارات نامعقول نداشته باشید.

برای حفظ انگیزه خود در دراز مدت، از قدم های «کوچک» و «قابل انجام» آغاز کنید.
walking1

–    خیلی راحت است که مثلا به خودتان بگویید از فردا روزی 6 کیلومتر راه می روم تا 10 کیلو کم کنم! شاید حتی چند روزی هم همینکار را کردید اما خیلی سریع خسته خواهید شد و دوباره به عادت روزهای قبل باز می گردید. پس منطقی تر آن است که «لقمه اندازه دهانتان بردارید» و مثلا از روزی 20 دقیقه پیاده روی آغاز کنید و هرگاه به آن عادت کردید، مقدار آن را بیشتر کنید.

4.    شرایط راحت تر را برگزینید

اگر شرایط  رفت و آمد سخت باشد و یا مسیر طولانی در پیش داشته باشید، احتمالا در دراز مدت نتوانید با آن کنار بیایید. باشگاهی را انتخاب کنید که در مسیر رفت و آمد روزمره تان باشد. مثلا ورزشگاهی که نزدیک خانه و یا محل کار و دانشگاهتان قرار دارد. حتی اگر باشگاه های بهتری را سراغ داشته باشید که فاصله دورتری با شما دارند، به شما توصیه می کنیم همان را انتخاب کنید که به شما نزدیک تر است. به مرور زمان برنامه ورزشی برای خانه در نظر بگیرید و خود را به انجام آن ملزم کنید.

5.    یک همراه پیدا کنید.

وقتی برای فعالیت های ورزشی تان یک دوست همراه دارید، تعهد و التزام بیشتری برای رفتن حس می کنید.

–    حتی اگر کسی را نمی شناسید که با او به ورزش بروید، بهتر است یک مربی بگیرید و بخاطر پولتان هم که شده خود را به رفت و آمد ملزم کنید.

6.    بهتر است زمان ورزش، کوتاه اما فشرده باشد

بهانه نیاورید که «وقت ندارم»، و ورزشی را انتخاب نکنید که زمان زیادی از شما بگیرد. از حرکات ورزشی استفاده کنید که چندین ماهیچه را به تحرک وا می دارد. طولانی بودن زمان ورزش، لزوما نشاندهنده میزان تاثیرگذاری آن نیست، و کوتاه بودن مدت آن نیز دلیلی بر بد بودن یا بی تاثیر بودن آن نخواهد بود. این تصورات غلط را فراموش کنید!

7.    برنامه ورزشی به تنوع احتیاج دارد.

تکرار یک برنامه ورزشی برای مدت طولانی، کاری خسته کننده و بدون هیجان است. مثلا اگر یکی دو سال است که سه روز در هفته به پیاده روی می روید، طبیعی است که از این برنامه خسته شوید، یا برایتان مثل روزهای اول هیجان انگیز و لذتبخش نباشد. اما راه حلش ساده است؛ یک رشته ورزش جدید انتخاب کنید! ایجاد این تنوع، به ذهنتان انگیزه و هیجان می دهد و به همین سادگی این مشکل برطرف می شود.

منبع- برترین ها