شاید تاکنون در باره از بین بردن گلوتن از رژیم غذایی خود و پیشگیری با دیابت نوع 2 مواردی به گوشتان خورده باشد، Tara Bellucciنویسنده سبک زندگی سالم در سایتMindMouthMantra.comتجربه اش را در از بین بردن مواد غذایی حاوی گلوتن وتأثیر آن بر بیماری دیابت خود را برای شما بیان می کند:
پس از تشخیص دیابت نوع 2، شروع به خواندن همه مطالبی کردم که بنحوی با این بیماری مرتبط است ومی تواند آنرا معکوس کند، همه چیز در مورد انواع رژیمهای غذایی و ورزش، ابتدا مواد غذایی تولید شده از محصولات دامی را حذف کردم، سپس به ملاقات یک متخصص تغذیه رفتم و روش شمارش کربوهیدرات ها را آموختم علاوه بر این شروع به نوشیدن مقادیر زیادی آب انواع کلم کردم .
سپس کتاب دکتر Mark Hymanبا عنوان Blood Sugar Solutionرامطالعه کردم. دراین کتاب دکتر Hymanتوضیح داده است که چگونه آلرژنهای شایعی مانند گلوتن، محصولات لبنی، الکل وکافئین بدن ما را تحت تأثیر قرار می دهند( حتی اگر از نظر اصول فنی شما به چیزی آلرژی نداشته باشید).
برخی از غذاها بیشتر سبب التهاب می شوند، التهاب یک پاسخ به استرس است که بدن برای مقابله با چیزی از خود بروز می دهد. التهاب خفیف به ترمیم بدن کمک می کند و سپس برطرف می شود اما مقادیر زیاد التهاب به بدن آسیب رسانده و در بدن تثبیت میشود. التهاب و مقاومت به انسولین دست دردست هم سبب ایجاد دیابت نوع 2 می شوند و یکی از راههای مقابله با دیابت حفظ غذاهای تحریک کننده ی التهاب است.
تحقیقات دکتر Hymanبرای من با معنی بود و من تصمیم گرفتم رژیم غذایی او را امتحان کنم، من رژیم غذایی سم زادیی 10 روزه ی دکتر Hymanرا مطالعه کردم. در این رژیم نه تنها محرک های التهابی نظیر گلوتن، لبنیات، کافئین والکل حذف شده، بلکه تمام غلات از جمله اکثر میوه ها، حبوبات و سبزیجات نشاسته ای برای کمک به حفظ تعادل درمقدار قندخون برای مدت ده روز حذف شده بود.
من به بازگشت به پروتیئن کم چرب ساخت انسان ومقادیر خنده داری چربی سالم – تقریباً 20 گرم درهر وعده- خوش آمد گفتم، شنیدن مصرف این مقدار چربی آنهم دردهه ی 80 و 90 میلادی که چربیها دشمن سلامت معرفی شده بودند برای هر کسی شوک آوربود. سوال این بود که آیا این رژیم واقعاً جواب می داد؟
برای ده روز آینده به خرید آجیل خام، روغن نارگیل، شاهدانه، بذرک، تخم شربتی، مقادیر زیادی آووکادو، سبزیجات برگ پهن مزرعه ای و انواع کلم پرداختم.
التهاب تماماً به مصرف غذاها مرتبط نمی شود، استرس سبب التهاب میشود، بنابراین بخش بزرگی از مراحل ترمیم به انجام فعالیت هایی نظیر ریلکسیشن مرتبط بود برای مثال تکینک هایی نظیر حمام های سم زدایی (استحمام در چشمه های آّب معدنی) ، تکنیک های نفس کشیدن صحیح، عدم تماشای تلویزیون ، رادیو یا مطالعه ی روزنامه و مجلات و انجام حرکات ورزشی.
مانند تمام سم زادیی ها ابتدا شرایط وخیم تر شده و سبب بتدریج بهتر شد. من قویا ازمصرف مواد حاوی گلوتن که با مصرف آنها سردرد ، اضطراب و پرخوری را تجربه کرده بودم، صرفنظر کردم. احساس می کردم که اگر فوراً یک لقمه پیتزا یا پاستا یا نان نخورم حتماً می میرم، اما خدا رو شکر این وضعیت در چند روز به پایان رسید و من توانستم انرژی مضاعفی بدست آورم و احساس بسیار خوبی داشته باشم و تنها تصویر مبهمی از بدحالی روزهای اول در ذهنم باقی ماند.
درانتهای ده روز، 4 کیلوگرم از وزنم کاسته شد ونتایج آزمایش قندخون وکلسترول من بهبود یافته بود وکاهش مقدار هموگلوبین A1Cمن (متوسط مقدار قند خون درطی 3 ماه گذشته) از 9.8به 6.5رسیده بود.
در حالیکه از زمان سم زدایی ام تاکنون میزان مصرف گلوتن و محصولات لبنی ام دو برابر شده است اما همچنان پرانرژی هستم و تمایل کمتری به خوردن غذا دارم نه اینکه ازخوردن آنها امتناع می کنم بلکه تمایلم به خوردن زیاد از حد غذا کم شده است. اگر چه می شود هر از چند مدتی یکبار به سم زادیی پرداخت اما راه حل مناسب یک رژیم غذایی متعادل و انتخاب های صحیح مواد غذایی دراکثر مواقع برای حفظ سلامت بدن است.
منبع-diabetestma
مطلب تون واقعا مفید بود