hwkb17_007_09_pi

بيمار در وضعيت نيمه نشسته قرار مي گيرد، دادن مسكن براي كاهش درد در 24 ساعت اول بعد از عمل لازم است،  مراقبت از زخم و تعويض پانسمان، بيمار تا 24 ساعت بعد از عمل ناشتا باشد

آرش نجفی  گفت: چنانچه عمل آپاندیس فرد بدون عارضه‌ای خاص باشد، ابتدا باید تا شش ساعت غذایی مصرف نکند و سپس چهار مرحله مایع صاف، سوپ کامل، رژیم نرم و رژیم پرکالری پرپروتئین را رعایت کند.
وی ادامه داد: اولین مرحله رژیم مایع صاف است که شامل سوپ‌های صاف شده است و پس از آن فرد می‌تواند از سوپ کامل استفاده کند.
به گفته این کارشناس تغذیه رژیم نرم مرحله بعدی است که شامل غذاهای نرم، فرنی، شله زرد و چلو ماهیچه می‌باشد. از آنجاکه فرد مدتی موادغذایی کافی دریافت نکرده نیازمند رژیم پرکالری و پرپروتئین شامل گوشت قرمز و سفید، تخم مرغ، شیر و … است که حتی می‌تواند این رژیم را با پروتیئنی مانند شیرخشک غنی کند. در این رژیم می‌توان برای افزایش کالری از خامه و کره استفاده کرد.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه ممکن است فردی که آپاندیس عمل کرده دچار تب شود، تصریح کرد: توصیه می‌شود در این حالت فرد مایعات بیشتری مصرف کند.
نجفی عنوان کرد: چون این عمل زخمی را در بدن ایجاد کرده، فرد برای ترمیم زخم نیازمند روی، ویتامین C، ویتامین A و ویتامین K است که می‌تواند از منابعی همچون میوه‌جات، گوجه، کلم، فلفل، ماست پروبیوتیک، گوشت قرمز، ماهیچه، لبنیات، جگر، طالبی، انبه و زردآلو این ویتامین‌ها را تامین کند.
وی افزود: در برخی موارد ممکن است پزشک فرد از مسهل استفاده کند که در این صورت توصیه می‌شود مصرف فیبر به گونه‌ای مناسب شود که نه فرد دچار یبوست و نه دچار نفخ شود، زیرا نفخ برای فردی که عمل آپاندیس کرده مضر است.
نجفی تصریح کرد: برای این افراد حتما از آنتی بیوتیک هم استفاده می‌شود که باید دانست این آنتی بیوتیک ممکن است با برخی مواد از جمله کلسیم تداخل تغذیه‌ای داشته باشد.
این کارشناس تغذیه معتقد است، همه این روند دو یا سه روز بیشتر طول نمی‌کشد و فرد پس از آن محدودیت غذایی ندارد.