بیشترین رنجی که کودکان می کشند نشأت گرفته از ناچیز انگاشته شدن و رهایی عاطفی از سوی والدین است. به این معنی که والدین به آنها اهمیتی نداده و این جدایی عاطفی با گذر زمان برایشان امری عادی می شود
شاید هیچ چیز سختتر از این نباشد که یک پدر پس از جدا شدن از همسرش، از کودک خود دور بماند. این یکی از بدترین تجربههایی است که یک فرد میتواند در زندگیاش داشته باشد.
گاهی پس از جدایی دردناک، یک پدر ممکن است تاثیر آن حادثه را بر کودکانش نبیند یا درک نکند. کودکان اما در این شرایط با استرسهای زیادی مواجه میشوند. استرس تغییراتی که ممکن است پس از جدایی والدین برایش بوجود آید. کم شدن رابطه با پدر، تغییر محیط زندگی و به تبع مدرسه و دوستان و کاهش استانداردهای زندگی.
تطبیق دادن زندگی کودک با شرایط جدید حدود 2 سال یا حتی بیشتر به طول میانجامد. بسیاری از کودکان جدایی والدین خود را میپذیرند در حالی که تعدادی دیگر تاثیرات منفی آن را تا بزرگسالی با خود به دوش میکشند. مراقبت والدین از احتیاجات کودک یکی از مهمترین عواملی است که به کودک در این راه کمک میکند. اگر چه عوامل دیگری مانند سن، جنس و خلق و خوی کودک نیز بر آن تاثیر دارد.
یک پدر مطلقه موفق، پدری است که پس از طلاق بتواند رابطه خوبی با فرزندانش داشته باشد. اما واقعا چه عواملی در این موفقیت تاثیرگذار است؟ ما در اینجا تعدادی از این عوامل را برایتان آوردهایم.
1. در خانه حضور داشته باشید
ارتباط داشتن با کودکان پس از طلاق مستلزم حضور گاه و بی گاه در خانه است. کودکانی که پس از جدایی والدین خود، با هر دو طرف ارتباط نزدیکی دارند، بهتر میتوانند این تغییرات را پشت سر بگذارند.
2. از کودک خود حمایت کنید
احتمال دارد که شما پس از طلاق، حضانت فرزندتان را به عهده بگیرید. بنابراین باید اطلاعات کافی را در این زمینه کسب کنید و از حمایت مالی فرزندتان غافل نشوید.
3. از راه دور نیز با کودکتان در ارتباط باشید
زمانی که مجبور هستید به دلیل شرایط شغلی یا هر چیز دیگری از کودکتان دور باشید، ناخواسته بین شما و فرزندتان فاصله میافتد. این که میگویند دوری و دوستی، همیشه صدق نمیکند، گاهی فاصله زیاد منجر به احساسات ناخوشایندی میشود. بنابراین به دنبال راههایی باشید که حتی از راه دور هم با کودکتان در ارتباط باشید.
4. تا جایی که میتوانید به دیدارش بروید
در این دوران ملاقات شما با فرزندتان بسیار حیاتی است و شما باید بدانید که برای حک کردن خاطرهای خوب در ذهن کودک، چه کارهایی انجام دهید.
5. از خودتان مراقبت کنید
برای این که بتوانید پدری مناسب برای کودکتان باشید، باید اول از همه به خودتان رسیدگی کنید. به احتیاجات فیزیکی و احساسی خود اهمیت دهید.
این نکات را نیز به خاطر بسپارید:
به سوالهای او پاسخ دهید.
کتابهای مناسب سن کودک درباره طلاق را برایش بخوانید.
به او بفهمانید که طلاق، اشتباه شما نبوده است.
به او فهمانید که حتی پس از طلاق نیز او را دوست خواهید داشتت.
در مقابل او با همسرتان بحث نکنید.
از همسرتان در مقابل کودک بد نگویید.