اگر در دهه 40 هستید و دوست دارید ورزشی را شروع کنید ، می دانید چه ورزشی برای این رده سنی مناسب است ؟ اگر علاقمند هستید با ورزش های سازگار با بدن خوداطلاعاتی کسب کنید ، توصیه میکنیم این مطلب را تا آخر بخوانید
افراد چهل سال به بالا و ورزشهای مخصوص
از چهل سالگی به بعد چه ورزش هایی میتوان انجام داد؟
در واقع، در این سن و سال، بدن شروع به تغییر میکند، چاقی ظاهر میشود و خطرات جدی سلامت فرد را تهدید میکند. و هیچ عجیب نیست که یک فرد چهل ساله برای شروع ورزش دچار آشفتگی و سردرگمی شود. چندین مورد ضروی وجود دارند که افراد چهل ساله ای که میخواهند ورزش را شروع کنند یا از سر بگیرند، باید آنها را رعایت نمایند.
ورزشهای مخصوص
در چهل سالگی، بدن ما دیگر مقاومت سابق را در مقابل آسیب های شدید ندارد. بنابراین، قبل از شروع فعالیت ورزشی، بهتر است که چند مورد احتیاطی را رعایت کنید.
شروع ورزش از چهل سالگی به بعد: انتخاب های خوب
ورزش های استقامتی به طور خاص با این سن و سال انطباق دارند. در واقع، در حدود چهل سالگی میتوان فعالیت هایی انجام داد که نیاز به حفظ همان حالت به مدت طولانی اما با فشار کمتر دارند. بنابراین باید ورزش های استقامتی را به جای فعالیت های قدرتی در الویت قرار داد. برای مثال، دوی استقامت یا نیمه استقامت بهتر و مناسب تر از دوی سرعت است. به همین ترتیب، میتوانید برای مثال بازی های چهار نفرۀ تنیس یا بدمینتون برای خودتان ترتیب دهید.
ورزش های تیمی در الویت قرار دارند، همچنین ورزش های انفرادی مانند شنا یا کوهنوردی نیز توصیه میشوند زیرا با انجام این ورزش ها شما از یک چهارچوب فنی، توصیه و پشتیبانی بهره مند خواهید شد.
یک دورۀ مقدماتی برای روی فرم آمدن ضروری است. ضمناً چند ماه رفت و آمد به یک سالن بدن سازی هم راه حل خوبی است. تمرینات فعال کنندۀ قلب (دوچرخه ثابت، پاروزن و دو ثابت) و عضله سازی را به تناوب انجام دهید. هدف از این کار، بیدار کردن و روی فرم آوردن تدریجی بدن است.
آزمایش های مقدماتی برای از سرگیری ورزش بعد از چهل سال
جدول کلی سلامت که از هر ورزشکاری خواسته میشود به این معنی است که چه ورزش هایی برای او زیان آور هستند و به چه ورزش هایی باید توجه ویژه نشان داد.
اصولاً نوار قلب برای تشخیص مشکلات قلبی ضروری است. نوار قلب میتواند با اکوکاردیوگرافی تکمیل شود.
تست ورزش هم برای فعالیت های نسبتاً شدید ضروری است. این کار باعث تشخیص زودرس بیماری های قلبی عروقی خواهد شد. برای این تست فرد باید یک دوچرخه را رکاب بزند و در همان حالت نوار قلبش ثبت میشود و فشار خونش اندازه گیری میگردد. مقاومت پدال های دوچرخه در جهت مخالف به تدریج افزایش مییابد و بنابراین بیمار باید بیشتر و بیشتر نیرو وارد کند. ضمناً باید توجه داشت که فعالیت ِ بیشتر ممکن است کمی اختلال در ضربان قلب ایجاد کند، وضعیتی مانند وضعیت قبل از سکتۀ قلبی یا پرفشاری خون.
ممکن است مفاصل پا (ران، زانو، قوزک) آسیب دیده باشند یا آرتروز در آنها در حال شروع باشد که این وضعیت در تصاویر رادیوگرافی قابل مشاهده است. در این موارد، ورزش هایی مانند دوچرخه سواری، کایاک، قایق رانی، اسب سواری و یا شنا توصیه میشوند.
آماده شدن برای تست ورزش
قبل از انجام تست ورزش:
-شب قبل، از انجام هر گونه تمرین شدید اجتناب کنید؛
-صبحانه ای معمولی یا یک ناهار قابل هضم بخورید؛
-از هر گونه هیجان آور (قهوه، چای، شکلات، کولا، الکل، دخانیات) اجتناب کنید؛
-نتایج آزمایش های تکمیلی و گواهی های دیگر سلامت تان را همراه خود ببرید و به پزشک تان تحویل دهید؛
-اگر قبلاً به یک بیماری عفونی شدید (مانند آنفولانزا) مبتلا شده اید، بهتر است که در مورد آن هم با پزشک صحبت کنید و او را کاملاً در جریان بگذارید.
دربارۀ ورزشکاران سابق
کسانی که سابقاً ورزشکار بوده اند، اغلب دچار یک اشتباه میشوند و آن این است که میخواهند ورزش را با همان ریتم و آهنگ سابق پی بگیرند. در حالی که ظرفیت های بدن شان کاهش یافته و در این شرایط خطر سوانح قلبی یا محرک ها را نباید نادیده گرفت. برای شروع مجدد فعالیت های ورزشی، گذراندن یک دورۀ یادگیری جدید، انجام تمرین های آموزشی و تعین اهداف تدریجی ضروری است. گاهی اوقات، بهتر است به سراغ ورزش هایی برویم که تا به حال آنها را انجام نداده ایم، تجربه های جدید میتوانند لذت بخش باشند!