fiber
فیبرهایی که  در مواد غذایی  وجود دارد زمان ترانزیت روده‌ای را کم میکند و به موجب آن جذب کمتر شده و میزان کالری کمتری دریافت می‌شود.

فیبر‌ها به دلیل بافت اسفنجی شکلی که دارند مثل یک تور عمل می‌کنند و باعث می‌شوند چربی‌هایی که همراه غذا وارد بدن می‌شود در این شبکه فیبری به دام بیفتد و موجب دفع چربی‌ها شود. وی ادامه داد: فیبر موجود در مواد غذایی سرعت خالی شدن معده را به تاخیر می‌اندازد به همین دلیل معده مدت زمان بیشتری را بعد از مصرف غذا پر می‌ماند در نتیجه موجب می‌شود که فرد دیر‌تر احساس گرسنگی کند.

فیبر‌ها زمان ترانزیت روده‌ای را کاهش می‌دهد و در نتیجه جذب کمتر شده و میزان کالری کمتری دریافت می‌شود.

فیبر‌ها از نظر تغذیه‌ای به دو گروه حلال و غیرحلال تقسیم‌بندی می‌شوند که فیبرهای حلال در میوه‌ها و غیرحلال در غلات یافت می‌شود. وی گفت: کرفس، هویچ، جو، قارچ‌ها و سبوس غلات نیز حاوی فیبر هستند و توصیه کرد که هر فردی روزانه بایستی حدود ۲۵ تا ۳۰ گرم فیبر مصرف کند.

مصرف فیبرهای موجود در مواد غذایی خطر ابتلا به سرطان کولون (روده بزرگ) را کاهش می‌دهد.

منبع : باشگاه خبرنگاران