L137586034278

یکی از مشکلاتی که بیشتر اقایان با آن مواجه هستند، انزال زود رس است، که شاید روشهای زیادی را برای حل این مشکل انجام داده اند، ولی هیچ کدام کارساز نبوده است . در این جا مواردی را ذکر می کنیم که دیگر دچار این مشکل نشوید

انزال زودرس شایع‌ترین مشكل جنسی مردان است كه تاثیرات عمیقی برزندگی زناشویی افراد دارد اغلب كسانی كه دچار این بیماری هستند به دلایل مختلف اخلاقی و فرهنگی از مراجعه به پزشك امتناع می‌كنند.

دكتر یاشار تقی زاده

یك سوال مشابه و یك موضوع و بیماری را بارها با آن مواجه شده بودم. سوالی كه افراد از پزشك معتمد خود می پرسند. این سوال درباره بیماری است كه بسیاری از مردها از آن شكایت دارند اما صحبت از آن را بی‌حیایی می‌دانند و گمان می‌كنند این مشكل بیماری نیست و طبیعت و ویژگی بدن آنها این‌گونه است و رفع آن یك نوع زیاده خواهی است. درحالی كه با مراجعه به پزشك به راحتی می‌توان از رنج بیماری <انزال زودرس> خلاص شد.

درددل جوانان

اگر بیماری اختلال نعوظ شایع‌ترین بیماری جنسی مردان بالای 40 سال باشد، قطعا انزال زودرس شایع‌ترین بیماری جنسی مردان زیر 40 سال است. حتی برخی از دانشمندان با در نظر گرفتن كل مبتلایان این بیماری نسبت به كل جمعیت مردان، انزال زودرس را شایع‌ترین بیماری جنسی در كل مردان می‌دانند.

در بسیاری از كشورهای توسعه‌یافته كه امكان آمارگیری در این زمینه وجود دارد، برآورد می شود30 تا 70 درصد مردان به نوعی در طول عمر خود دچار این بیماری می شوند. در ایران آمار دقیقی در این‌باره وجود ندارد، چرا كه اغلب كسانی كه دچار این بیماری هستند به دلایل مختلف اخلاقی و فرهنگی از مراجعه به پزشك امتناع می‌كنند. اگرچه همه این بیماران از یافتن راه‌حلی برای رهایی از شر آن خوشحال می‌شوند.

مشكل مردها ، درددل زن‌ها

انزال زودرس عبارت است از انزالی كه زودتر از زمان دلخواه زوجین رخ دهد و باعث نارضایتی یك یا هر دوی آنها شود. یعنی حتی اگر زوجه نیز در اغلب نزدیكی‌ها احساس كند كه انزال همسرش زود تر از زمان مورد انتظار اوست و این حالت باعث نارضایتی او شود، حتی اگر مرد چنین احساسی نداشته باشد، انزال مرد، زودرس بوده و باید بررسی شود. به عبارتی اگر انزال مردی پس از 8 دقیقه صورت گیرد و همسرش در عرض 5 دقیقه ارضا شود، انزال مرد به موقع بوده و زودرس محسوب نمی‌شود. در حالی كه اگر مردی حتی پس از 20 دقیقه فعالیت جنسی به انزال برسد ولی همسرش پس از 35 دقیقه ارضا شود، انزال مرد زودرس در نظر گرفته می‌شود.

نكته بسیار مهمی كه وجود دارد این است كه انزال زودرس در بسیاری از افراد و در برخی از موارد وجود دارد ولی آن انزال زودرسی بیماری تلقی می شود كه در بیش از 50 درصد نزدیكی‌های فرد رخ دهد. یعنی مردی دچار بیماری انزال زودرس است و باید درمان شود كه در بیش از نیمی از موارد نزدیكی های خود دچار انزال زودرس شود.

نكته بسیار مهمی كه وجود دارد این است كه انزال زودرس در بسیاری از افراد و در برخی از موارد وجود دارد ولی آن انزال زودرسی بیماری تلقی می شود كه در بیش از 50 درصد نزدیكی‌های فرد رخ دهد. یعنی مردی دچار بیماری انزال زودرس است و باید درمان شود كه در بیش از نیمی از موارد نزدیكی های خود دچار انزال زودرس شود.

هیجان بی‌مورد

انزال زودرس در اغلب موارد یك مشكل روانی محسوب می شود و در آن اندام‌های تناسلی فرد اصلا دچار اختلال نیستند. در واقع تصور می‌شود كسانی كه دچار انزال زودرس هستند، در اولین تجربیات جنسی خود برای رسیدن به انزال زودتر به دلایل مختلف فرهنگی و گاهی مذهبی تحت استرس بوده اند و همین تصور و ذهنیت اولیه در طول زندگیشان باعث ایجاد انزال زودرس شده است.

البته آنچه مسلم است ، این است كه زنان معمولا دیرتر از مردان ارضا می‌شوند و عدم آگاهی زوجین از چگونگی ایجاد تطابق، زمان طولانی ارضا شدن زوجه و زمان كوتاه‌تر زوج، باعث نمود بیشتر و عذاب آورتر این مشكل می‌شود. در حالی كه می‌توان با یك آموزش درست در این زمینه از احساس نارضایتی زوجین جلوگیری كرد.

مشكلات روانی كه به اشكال مختلف می‌توانند باعث ایجاد انزال زودرس شوند زیادند. مثلا اضطراب، هیجان و استرس‌های روانی كه فرد در زندگی روزمره خود دچار آنها می شود در بروز بیماری انزال زودرس نقش مهمی ایفا می‌كنند. معمولا این هیجانات و استرس‌ها باعث می‌شوند تا فرد در حین نزدیكی توانایی خود را در راحتی و تمركز روی رابطه جنسی از دست داده و انزال زودرس رخ دهد. یكی دیگر از مسایلی كه از طریق ایجاد مشكل روانی باعث بروز انزال زودرس می‌شود، ترس از بروز اختلا‌ل نعوظ است. در واقع ترسی كه فرد نسبت به از دست دادن نعوظ دارد باعث می‌شود تا به صورت ناخودآگاه انزال زودتر از موعد رخ دهد. البته در موارد نادری هم مصرف برخی داروها مثل بعضی از داروهای اعصاب باعث بروز انزال زودرس می‌شود.

تاخیر دلپذیر

برای درمان انزال زودرس باید ابتدا حجب و حیای كاذب را كنار گذاشت و به روانپزشك مراجعه كرد. روانپزشك بر اساس نتایج بررسی‌های كه می‌كند معمولا دو یا هر سه روش درمان اصلی انزال زودرس را تجویز می‌كند، یعنی: سكس درمانی، دارو درمانی و روان درمانی.

روش سكس درمانی چهار مرحله دارد. در مرحله اول، فعالیت جنسی شروع شده و به صورت معمول ادامه می‌یابد. در مرحله دوم، وقتی احساس انزال به فرد دست داد، فعالیت جنسی باید فورا متوقف شده و بیمار باید سر‌آلت تناسلی خود را محكم فشار دهد وبرای چند ثانیه نگه دارد تا احساس انزال از بین برود. در مرحله سوم ، باید برای حدود2 تا 3دقیقه صبر كرد و سپس دوباره به فعالیت جنسی ادامه داد. این مراحل باید تا زمانی كه دلخواه زوجین باشد، تكرار شود. انجام این روش به تدریج باعث طولانی شدن زمان انزال در مرد می‌شود، البته می توان به جای فشار دردناك سر آلت برای 2 تا 3 دقیقه رابطه جنسی را قطع كرد و دو مرتبه شروع كرد.

برای درمان انزال زودرس به روش دارو درمانی، از داروهای زیادی می‌توان استفاده كرد كه رایجترین آنها انواعی از ضدافسردگی‌ها به نام مهاركننده‌های اختصاصی بازجذب سروتونین هستند. البته این داروها از طرف اداره نظارت غذا و داروی آمریكا برای درمان انزال زودرس تایید نشده اند. معمولا یك قرص با دوز كم چند ساعت قبل از نزدیكی به خوبی می‌تواند زمان انزال را به مقدار قابل‌ملاحظه‌ای افزایش دهد.

البته باید در نظر داشته باشید كه هر یك از این داروها می‌توانند عوارض خاص خود را به همراه داشته باشند. عوارضی مثل اختلالات خواب، مشكلات قلبی و غیره كه هر یك به تنهایی ایجاب می‌كند تا این داروها را تحت نظر پزشك مصرف شود. یكی دیگر از روش‌های دارودرمانی كه می تواند در درمان انزال زودرس مفید باشد، مالیدن ژل یا كرم لیدوكائین روی آلت تناسلی مذكر است كه از طریق كاهش احساس آلت تناسلی، باعث طولانی شدن زمان انزال می‌شود. این روش با قطع مصرف لیدوكائین، تاثیر خود را از دست می‌دهد. در روان درمانی، خصوصا در كسانی كه به سكس درمانی و دارودرمانی پاسخ مناسبی نمی‌دهند، مشكل زمینه‌ای روانی فرد از طریق صحبت كردن و مشاوره بر طرف می‌شود. این روش هم باید توسط یك متخصص انجام شود.