سیب زمینی سرخ کرده را همه دوست دارند بخصوص بچه ها عاشقش هستند. اگر جزو اشخاصی باشید که نمی خوااهید چاق شوید و همواره در حال رژیم هستید و همیشه چشمتان می بیند دوست دارید سیب زمینی بخورید ولی بخاظر اضافه وزنتان نمی خورید این را بدانید که اگر سیب زمینی به شیوه صحیح سرخ شود اصلا برای سلامتی ضرر ندارد هیچ بلکه فایده هم دارد.
این سبزی نشاسته ای از اسیدهای پیچیده ای تشکیل شده است که حدود 50 درصد نیازهای ما را تامین می کند. البته همه ی این خصوصیات مخصوص سیب زمینی سرخ کرده های خانگی است نه سیب زمینی سرخ کرده های چرب و مضر صنعتی. در این مطلب می خواهیم از سیب زمینی رفع اتهام کنیم و بهترین روش آماده کردن آن را عنوان کنیم. لطفا با ما همراه باشید.
سیب زمینی سرخ کرده
سیب زمینی سرخ کرده دشمن قسم خورده ی رژیم بگیرها و دوست محبوب بچه ها و البته خیلیها است. امکان ندارد کسی ظرف سیب زمینی سرخ کرده را ببیند و ناخنکی نزد. اما همیشه این باور وجود دارد که این ماده ی غذایی دشمن سلامتی و تناسب اندام است. اما بهتر است بدون سرزنش خود از طعم آن لذت ببرید چون برخلاف باورهای رایج سیب زمینی سرخ کرده برای سلامتی مضر نیست.
4 دلیل خوب برای خوردن سیب زمینی سرخ کرده
ارزش غذایی سیب زمینی
سیب زمینی حاوی فیبرهای غذایی، ویتامین B1 و ویتامین C و همچنین آهن و پتاسیم است. تمام این ترکیبات برای سلامتی و تناسب اندام مفید هستند.
سیب زمینی سیر می کند
نشاسته ی موجود در سیب زمینی باعث ایجاد احساس سیری زود هنگام می کند. در نتیجه احساس گرسنگی تان زود برطرف شده و کمتر غذا می خورید.
سیب زمینی آرامش می دهد
سیب زمینی حاوی تریپتوفان است. این ترکیب موجود در مواد غذایی نشاسته ای باعث بروز آرامش روحی و حتی فراهم کردن خوابی راحت می شود.
سیب زمینی برای خوش خلقی
سیب زمینی باعث ترشح آندورفین می شود که به هورمون خوشبختی معروف است. هر چه میزان این هورمون در مغزتان بیشتر باشد حالتان بهتر می شود و خوش خلق تر خواهید بود.
توجه داشته باشید که بدن ما به روزانه حداقل 3 قاشق چایخوری از اسیدهای چرب موجود در روغن های گیاهی نیازمند است و حذف هر نوع روغنی از برنامه ی غذایی برای سلامتی مضر خواهد بود.
چگونه سیب زمینی سرخ کرده ی کم چرب تهیه کنیم؟
بدون شک روغن باعث بدنامی سیب زمینی سرخ کرده شده است. برای تهیه ی سیب زمینی سرخ کرده های سالم حتما خودتان دست به کار شوید و از تهیه ی سیب زمینی سرخ کرده های بسته بندی شده و آماده خودداری کنید. چون در این صورت می توانید میزان روغن افزوده را کنترل کنید و از چربی و نمک زیاد محصولات صنعتی در امان باشید.
چند ترفند برای تهیه ی سیب زمینی سرخ کرده ی سالم:
سیب زمینی ها را درشت خرد کنید
توجه داشته باشید هر چه سیب زمینی ها نازکتر باشند میزان تماس آن ها با روغن بیشتر خواهد بود.
از فر استفاده کنید
گذاشتن سیب زمینی های خرد شده در فر(190درجه) باعث می شود که سیب زمینی سرخ کرده تان کم چرب و زودهضم شود. چون از غوطه ور شدن آن ها در روغن زیاد جلوگیری می شود.
روغن بادام زمینی بهتر است
برای تهیه سیب زمینی سرخ کرده ی سالم تر از روغن بادام زمینی استفاده کنید چون مقاومت آن به حرارت بالا از روغن های دیگر بیشتر است. در نتیجه امکان آزاد شدن ترکیبات سمی از روغن سوخته کمتر می شود.
بعد از خرد کردن سیب زمینی ها آن را به دقت خشک کنید
به خاطر اینکه آب مانده روی سیب زمینی ها باعث نگه داشتن هر چه بیشتر چربی ها روی مواد غذایی می شود.
خوش طعم کنید
قبل از سرخ کردن سیب زمینی ها مقداری پاپریکا به آن ها بزنید. در این صورت بهتر طلایی شده و خوشمزه تر از آب در می آیند.
و مهمترین نکته این که:
آن ها را در حد طلایی شدن سرخ کنید نه قهوه ای!
یک خوراک سبزیجات سالم برای چهار نفر
برای چهار نفر دو عدد هویج، دو عدد کدو مسمایی و دو عدد سیب زمینی متوسط را شسته، پوست بگیرید و خرد کنید. هویج ها و سیب زمینی را به مدت 5 دقیقه داخل فر بذارید و سپس کدوها را اضافه کرده و بگذارید همه ی مواد به مدت 10 دقیقه ی دیگر در فر بمانند. می توانید کمی پودر آویشن، نعنا و یا هر ادویه ی دیگری که دوست دارید به آن بزنید. همچنین می توانید از شلغم نیز در پخت آن استفاده کنید.
تهیه ی سس برای سیب زمینی سرخ کرده و یا خوراک سبزیجات
به جای اینکه سیب زمینی سرخ کرده را با انواع سس های مایونز چرب میل کنید بهتر است خودتان دست به کار شده و یک سس خوشمزه ی لایت تهیه کنید:
300 گرم پنیر سفید کم چرب، 2 قاشق غذاخوری کچاب، 5 قطره سس تبسکو و نمک و فلفل را با هم مخلوط کرده و سیب زمینی یا سبزیجات سرخ کرده تان را میل کنید.
نوش جان
منبع- تبیان