غذاهایی که در روغن طبخ می شوند معمولا کالری فراوانی دارند بر اساس تحقیقات قبلی استفاده زیاد از این نوع غذاها سبب بیماری می شوند مثلا بیماریهای قلبی از قبیل: بالا رفتن فشار خون، بالا رفتن کلسترول و اضافه وزن می شود. تا کنون در باره تاثیر غذای سرخ شده بر امراض قلبی تحقیقات تکمیلی انجام نشده است
به همین جهت محققین سعی کردند تاثیر غذای سرخ شده در روغن زیتون و آفتابگردان را در ابتلا به بیماریهای قلبی مجدداً بررسی کنند. در این بررسی محققین مطالعه خود را در کشور اسپانیا که جزو کشورهای مدیترانه ای است شروع کردند. مردم این کشور از روغن زیتون و آفتابگردان به عنوان روغن سرخ کردنی استفاده می کنند و بر خلاف خیلی از کشورها از روغن چندین بار استفاده نمی کنند.
در این راستا بیش از 40 هزار نفر بین 26 تا 69 سال در طی 11 سال از نظر روش پخت مواد غذایی به صورت سرخ کردنی ، داغ کردن و یا غیره مورد بررسی قرار گرفتند. در شروع مطالعه هیچ یک از افراد شرکت کننده به بیماری قلبی مبتلا نبودند. افراد مورد بررسی بر طبق میزان مصرف غذای سرخ شده به چهار گروه از کمترین میزان مصرف تا بیشترین میزان مصرف تقسیم شدند. در طول پیگیری 606 نفر از شرکت کنندگان به بیماری قلبی مبتلا شدند و 1134 نفر نیز فوت شدند.
نتایج این مطالعه نشان داد که در کشورهایی که غذای سرخ شده معمولترین غذای افراد است و از روغن زیتون و آفتابگردان برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده می شود ریسک ابتلا به بیماری قلبی و مرگ بالا نمی باشد در نتیجه نمی توان مصرف غذای سرخ شده در روغن زیتون و آفتابگردان را با بیماری قلبی در ارتباط دانست.
نکته عملی: نتایج این مطالعه نشان داده که غذای سرخ شده نمی تواند به تنهایی برای قلب مضر باشد ولی به این معنا نمی باشد که مصرف مکرر غذای سرخ شده را نیز تائید کند، چرا که افراد مورد مطالعه به طور معمول از رژیم غذایی مدیترانه ای استفاده می کردند و در صورت استفاده از غذای سرخ شده، از روغن زیتون و یا آفتابگردان بهره می بردند. لازم به ذکر است که میزان مضر بودن غذای سرخ شده به نوع روغن و تعداد استفاده از روغن بستگی دارد.
منبع-yourdoctor